Futball, fantázia

BŐD TITANILLAJordi Alba végre meghálálta a beléfektetett bizalmat: labdákat szerzett, pontosan passzolt, csapata gólt sem kapott.Mindez 16x2 pontot ért nekem a Fantasy Footballban (Alba volt a kapitányom), ezzel feljöttem a haverok alkotta TaLiga 4.

BŐD TITANILLA

Jordi Alba végre meghálálta a beléfektetett bizalmat: labdákat szerzett, pontosan passzolt, csapata gólt sem kapott.

Mindez 16x2 pontot ért nekem a Fantasy Footballban (Alba volt a kapitányom), ezzel feljöttem a haverok alkotta TaLiga 4. helyére, ami nagyon jó hír azok után, hogy másfél nappal korábban még hetedik, azaz konkrétan utolsó voltam. Az előrelépéshez persze az is kellett, hogy a 2. forduló utolsó meccsei előtt merész húzással padra ültessem Ibisevicet, és beállítsam azt a Dzsabut, akinek a létezéséről korábban nem is tudtam, csak egy olcsó csatár kellett még a keretbe. Dzsabu erre gólt rúgott, mostantól érdekel az algériai futball.

A Fantasy Football egészen más dimenziót ad a meccsnézésnek: amíg mindenki azon fanyalgott, milyen gyenge meccs a Nigéria–Irán, én minden iráni beadásnál felszisszentem, s végig izgultam, nehogy gólt kapjon Enyeama, aki Casillas kipukkadása után első számú kapusommá lépett elő.

Remek taktikai érzékemet bizonyítván a második fordulóban a két kapott gól ellenére is bent hagytam Casillast a kapuban (4 pont), mert szentül hittem, hogy a bosnyákok elpáholják Nigériát, így aztán semmire nem mentem Enyeama újabb kapott gól nélküli meccsével (14 pont). (Pedig az a haver, aki végigszenvedte mellettem a Nigéria–Iránt, a bosnyákok kiesése felett érzett szomorúságában azzal vigasztalta magát, hogy „legalább Enyeama nem kapott gólt” – ez egyébként nagyon rendes tőle.)

A Fantasy Football mellett két baráti tippelésben is benne vagyok, de míg az egyikben az egész fordulót előre letippeljük, a másikban naponta tippelünk az aznapi meccsekre, így aztán ritkán sikerül egy meccsre mindkét helyen ugyanazt tippelnem (fő a következetesség), ami jelentősen megnöveli a variációs lehetőségeket. Nyilván Murphy törvényeinek megfelelően általában úgy, hogy az a meccs, amelyre egyest és ikszet is tettem, végül kettes lesz.

Az USA–Portugália meccs utolsó perceiben, 2:1-es amerikai vezetésnél viszont én voltam az élet császára – az egyik tippelésben amerikai győzelmet, a másikban döntetlent jósoltam, engem itt már baj nem érhet. Kár, hogy ez a ritkább eset, mindenesetre még mindig kapaszkodhatok a gondolatba, hogy ha jobban sikerülne összekombinálni a két fórumra leadott tippjeimet, akkor akár az élen is állhatnék valamelyik mezőnyben.

Két éve az Eb alatt egyébként két napig vezettem a Fantasy Football össz-szlovákiai ranglistáját, le is mentettem magamnak a képet, mert tudtam, hogy ilyen nem lesz még egyszer az életben.

Idén már azzal is megelégszem, ha nem leszek utolsó a TaLigában. Majd gondoljanak rám, amikor Enyeama a harmadik gólt kapja Messitől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?