Fordított a Chelsea, a Dortmund egy gólra volt a csodától

<p>2-0-ra nyert mindkét hazai csapat a BL-negyeddöntő keddi visszavágóin. A Dortmund egy gólra volt a hosszabbítástól, a Chelsea percekkel a befejezés előtt szerezte a továbbjutást jelentő találatot. A Real és a Chelsea elődöntős.&nbsp;</p>

Nem várt izgalmakat hoztak a keddi BL-negyeddöntők, pedig az egy héttel ezelőtti első meccsek alapján lefutottnak tűntek a párharcok – főleg a Real és a Dortmund esetében.

Németországban Cristiano Ronaldo nélkül állt fel a Real, s nyomban a 17. percben tizenegyeshez jutott. Di Maria végleg eldönthette volna a továbbjutás kérdését, ám hibázott. A másik oldalon Marco Reus büntetett: a 24. és a 37. percben lőtt gólt a balszélső, ezzel már csak egy találatra volt a hosszabbítástól a Borussia.

A második félidőt végigtámadta a Dortmund, sorban dolgozták ki a ziccereket, ám Casillas mindent hárított. 3-2-es összesítéssel így a szerencsésebb spanyolok mentek tovább.

A másik mérkőzésen két gólt kellett lőnie a Chelseanek a továbbjutáshoz. Eden Hazard kényszerű cseréje után úgy tűnt – a belgát a 18. percben kellett lehozni –, távolodik az elődöntő, ám a csereként beálló Schürrle a 32. percben egy szöglet után megszerezte a vezető gólt.

Az angolok végigtámadták az első, majd a második félidőt is, igyekezetüket három perccel a vége előtt koronázta siker: Demba Ba gólja a továbbjutást jelentette. Mourinho csapata idegenben lőtt góllal ment tovább.

Eredmények:

Borussia Dortmund – Real Madrid 2-0 (2-0). Góllövők: Reus (24., 37.). Összesítésben: 2-3, továbbjutó a Real.

Chelsea London – Paris SG 2-0 (1-0). Góllövő: Schürrle (32.), Ba (87.). Összesítésben: 3-3, továbbjutó a Chelsea. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?