Focidráma a Pomléban

Somorja. Szombaton izgalmakban és sérülésekben gazdag mérkőzésen sikerült 2:1-re diadalmaskodniuk a somorjaiaknak a nagy rivális bősiek felett. A győzelemnek köszönhetően a Pinte-legénység Szaban Tibor tanítványai elé ugrott a tabellán.

Somorjai győzelemmel végződött a csallóköziek helyenként szikrázó belemenésekkel tarkított rangadójaFogas Ferenc felvételeA régióderbire kilátogató félezer néző azt hihette, hogy a Kórház a város szélén című 1977-es csehszlovák filmsorozat újabb részének forgatásába csöppent bele. Már a 8. percben cseréltek a hazaiak, mivel Molnár és Soós Teodor „találkozójánál” az előbbi úgy megsérült, hogy négy öltéssel kellett összevarrni a lábát. Az első félidő derekán egy újabb ütközés után a vendégek nyolcasának, Bajáknak eredt el az orra vére. A szenvedő alany hófehér mezéből enyhe túlzással piros lett. A második játékrészben csapattársa lőtte arcon a somorjai Soós Eduárdot, aki alig bírt magához térni a villámcsapásként érkezett K.O.-tól. A hajrához közeledve pedig a bősi Méry Attila szenvedett combizomhúzódást, őt az influenzás Csicsay Kornél váltotta fel. Azért játék is zajlott a zöld gyepen…

Már az első percekben feltűnt, hogy a hazaiak a bősi védelem tengelyében tudnak leginkább zavart kelteni, míg a vendégek Nagy és Illés elfutásaival próbáltak a somorjaiak hátsó alakzata mögé kerülni. Az elképzeléssel nem is volt gond, de a góllal kecsegtető helyzetek mindkét oldalon kimaradtak. A 30. percben Pinte végezte el a szabadrúgást. A házigazdák rutinos játékosedzője kigurított a balszélre, a beívelt labdát pedig Kvačkaj – balszerencséjére a kezével – igyekezett levenni. A büntetőt Pinte higgadtan értékesítette. Két perccel később ismét egy tizenegyes „szagú” helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt, de a játékvezető sípja ennél a mozzanatnál néma maradt. A félidő végén Milan egyenlíthetett volna, ám a védelmi hiba után keletkezett ziccer ismét kimaradt. Fordulás után Baják begyűjtötte második sárgáját, ami után természetesen megkapta a bírótól a piros mezével színben megegyező lapot. A tíz emberrel is hősiesen küzdő vendégek nem adták fel, aminek a 83. percben lett meg az eredménye. Illés Attila állította meg a hazai támadást, majd saját térfeléről egy hajszálpontos (40 méteres) indítással ugratta ki Csicsay Kornélt, akinek már gyerekjáték volt a kapuba lőni. A legtöbben már elkönyvelték a pontosztozkodást, amikor a somorjai Őszi Zoltán három védő gyűrűjéből kiszabadulva bombázott Izsmán kapujába.

ŠAMORĺN–GABČĺKOVO 2:1 (1:0). Gólok: Pinte (30. – 11-esből), Őszi (87.), ill. Csicsay K. (83.). Sárga lap: Méry T., ill. Kvačkaj, Baják, Varga. Piros lap: Baják (Gabčíkovo). Játékvezető: Cabaj, 550 néző.

ŠAMORĺN: Jendrej–Červený (Szerda), Ambrus, Méry T., Gyurász (Ferencz), Pinte, Molnár (Fekete), Almási, Soós E., Vodička, Őszi. GABČĺKOVO: Izsmán–Soós T. (Varga), Kiss, Liszkay, Milan, Kvačkaj, Illés, Baják, Méry A. (Csicsay K.), Kováč, Nagy T. (kb)

EDZŐI VÉLEMÉNYEK

Pinte Attila (Šamorín): „Boldogok vagyunk, hogy a rangadón is sikerült begyűjteni a három pontot, ráadásul a tabellán is előrébb léptünk. Valójában egy kiszenvedett győzelmen vagyunk túl, de ha helyzeteinknél jobban összpontosítunk, és kihasználjuk őket, akkor már az egyenlítő találat előtt eldönthettük volna a mérkőzést. A sors végül is igazságot szolgáltatott.”

Szaban Tibor (Gabčíkovo): „Sajnáljuk, hogy nem sikerült a pontszerzés. Az utolsó percekben jobb lett volna visszazárni, de a hangzavarban nem hallották a fiúk az utasításokat. Nagy érvágás a csapatnak a kiállított és a két sérült játékos. Csicsay Kornélt nem is akartam szerepeltetni, de nélküle talán nem is rúgtunk volna gólt. Nehéz volt tíz emberrel tizennégy ellen játszani…” (kb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?