FINNORSZÁGI JÉGKOCKÁK

JÖVŐRE NEHÉZ CSOPORTBAN. Pénteken a vb színhelyén kisorsolták a jövő évi, csehországi világbajnokság csoportbeosztását. Juraj Široký, a Szlovák Jégkorong Szövetség elnöke: „Sajnos, a legnehezebb csoportba kerültünk, ez ellen semmit sem tehetünk.

JÖVŐRE NEHÉZ CSOPORTBAN. Pénteken a vb színhelyén kisorsolták a jövő évi, csehországi világbajnokság csoportbeosztását. Juraj Široký, a Szlovák Jégkorong Szövetség elnöke: „Sajnos, a legnehezebb csoportba kerültünk, ez ellen semmit sem tehetünk. Egy dolog viszont vigasztalhat, hogy Ostravában, minden bizonnyal, hazai közönség előtt játszhatunk. A csoportbeosztás – A (Prága): Csehország, Németország, Lettország, Kazahsztán; B (Ostrava): Szlovákia, Finnország, Ukrajna, USA; C (Ostrava): Svédország, Oroszország, Dánia, Japán; D (Prága): Kanada, Svájc, Ausztria, Franciaország. A szlovákok az ukránok ellen kezdenek (április 24.), aztán az amerikaiakkal (április 26.), majd pedig a finnekkel játszanak (április 28.).

CSÖKKENTEK A JEGYÁRAK. A feketepiacon igencsak csökkentek a jegyárak, miután a házigazdák válogatottja a negyeddöntőben vereséget szenvedett a svéd együttestől. Korábban az elődöntőre 55 és 105 euró között lehetett belépőt vásárolni, a péntek esti svéd–szlovák meccs előtt viszont már „csak” 20 eurót kértek a jegyüzérek egy-egy „beugróért”...

HEJDUK SÖRÖZÖTT. Milan Hejduk, a cseh válogatott csatára nem kevesebb, mint 90 percet töltött a doppingellenőrzésen. Míg csapattársai az oroszok elleni, 3:0-ás győzelem után vacsoráztak, addig ő sörözött az orvosi rendelő várótermében. „Hat alkoholmentes sör után sikerült vizeletmintát adnom. A meccs után mindig sok folyadékot kell fogyasztanom...” – mondta Hejduk.

PLJUSCSEV MARAD. Annak ellenére, hogy a világbajnokság egyik favoritja(?), az orosz együttes csak a 7. helyen végzett, továbbra is Vlagyimir Pljuscsev maradt a szbornaja vezetőedzője. Az Orosz Jégkorong Szövetség vezérkara úgy döntött, hogy a jövő évi Világ Kupán és a 2006-os téli olimpián is ő irányítja majd a csapatot. Ezt azzal indokolta, hogy Pljuscsev erősen megfiatalította az együttest, amely az illetékesek szerint éppen az ötkarikás játékokon lehet csúcsformában.

AESCHLIMANN BEFEJEZTE. Jean-Jasques Aeschlimann, a svájci csapat erőssége tegnap bejelentette, többé már nem lép jégre hazája válogatottjában. A 35 éves csatár 1988 november 11-én játszott először címeres mezben; 119 meccsen 20 gólt ütött. „Életem legjobb mérkőzését a szentpétervári világbajnokságon játszottam, ahol óriási meglepetésre 3:2 arányban legyőztük a házigazda orosz együttest. A szívem azt mondja, maradjak, de én ennek ellenére befejezem!”

NEM LESZ NÉZŐCSÚCS. A rendezők tegnap közölték, az idei vb-n nem lesz nézőcsúcs. Eddig a hat évvel ezelőtti, ugyancsak finnországi világbajnokságon könyvelhették el a rekordot, összesen 526 ezren látták a mérkőzéseket. Most az alapszakasz, a középdöntő és a negyeddöntő találkozóit közel 400 ezren tekintették meg. A szervezők szerint, ha a hátralévő meccseket telt ház előtt játsszák, akkor a nézőszám eléri a 460 ezret.

ARAVIRTA CSALÓDOTT. Hannu Aravirta már jóval a világbajnokság kezdete előtt bejelentette, bármilyen eredményt is ér el a finn együttes, távozik a válogatott kispadjáról. „Nem ilyen búcsút képzeltem el! Amikor 5:1-re vezettünk a nagy rivális svédek ellen, már a szlovákok elleni elődöntőre gondoltam. Még mindig nem tudom, mi történt a csapattal, hogy egyik percről a másikra elszórakozott négygólos előnyt.” A napokban eldőlt, hogy Aravirta a következő idényben az IFK Helsinki együttesét irányítja majd. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?