FINNORSZÁGI JÉGKOCKÁK

PÁLFFY A LEGPRODUKTĺVABB. A szlovák hokisok a 11. játéknap után is az élen szerepelnek az egyéni statisztikákban. Žigmund Pálffy 15 ponttal (7+8) vezeti a legproduktívabb játékosok listáját, őt Jozef Stümpel követi 14 ponttal. A góllövőlista élére a finn Selänne került 8 góllal, egy góllal előzi meg Žigmund Pálffyt.

PÁLFFY A LEGPRODUKTĺVABB. A szlovák hokisok a 11. játéknap után is az élen szerepelnek az egyéni statisztikákban. Žigmund Pálffy 15 ponttal (7+8) vezeti a legproduktívabb játékosok listáját, őt Jozef Stümpel követi 14 ponttal. A góllövőlista élére a finn Selänne került 8 góllal, egy góllal előzi meg Žigmund Pálffyt. A legtöbb gólpassz tulajdonosa Jozef Stümpel, 11 gólpasszt adott társainak. A legproduktívabb védő Ľubomír Višňovský 10 ponttal (4+6). Legtöbb büntető perccel a cseh Radek Duda rendelkezik, 39 percet ült a szégyenpadon.

TELT HÁZ A REPÜLŐGÉPEKEN. A szlovák légitársaságok közlése szerint már minden hely foglalt azokon a gépeken, amelyek a finnországi vb-re szállítanák a szurkolókat. Az előzetes hírek szerint három gépen mintegy 300 drukker repülne Finnországba, s ahogy az egyik társaság szóvivője elmondta, ha még nagy lenne az érdeklődés, képesek újabb gépet útnak indítani.

A DÁNOK A LEGHANGOSABBAK. A világbajnokságon nemcsak a dán hokisok, hanem a szurkolók is hallattak magukról. Tamperében és Turkuban is igazi hokiatmoszférát teremtettek, hangosan szurkoltak, s mivel a finnek is a sereghajtónak szurkoltak, óriási hangzavar volt minden mérkőzésen.

MARAD A RÉGI REND. A vb színhelyén sokat vitatkoznak a mostani lebonyolítási rendről. Jelenleg az elit társaságban 16 csapat szerepel, és több meccs érdektelen. Ezért olyan hangok is hallatszanak, hogy csökkenteni kell a résztvevők számát, egyesek tizenkettes, mások nyolcas mezőnyről beszélnek. Ezt nem helyesli a nemzetközi szövetség jelenlegi elnöke, René Fasel: „A világon mindenütt népszerűsíteni akarjuk a hokit, hogy ne legyen csak a kiváltságosok sportja. Itt vannak például a dánok. Szereplésük és eredményeik a vb-n nagy lökést adhatnak az ország sportjának. A nemzetközi szövetségnek 63 tagja van, nem pedig 20.”

PÉNZDĺJAK. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség nyilvánosságra hozta, hogy a helyezésekért milyen jutalmat kapnak a csapatok. A világbajnoknak 600 ezer euró üti a markát, a döntőben vesztes csapat 35 ezerrel kevesebbet kap. A bronzéremért 545 ezer euró jár, a 4. helyért 543 ezer, a legyőzött negyeddöntősöknek 350 ezer euró.

ŠATAN A LEGEREDMÉNYESEBB. Miroslav Šatan, a svájciaknak lőtt két góljának köszönhetően, a mindenkori szlovák válogatott legeredményesebb korongozója lett, eddig 59 alkalommal talált a hálóba. A további sorrend: 2. Ľubomír Kolník 58, 3. Vlastimil Plavucha 45, 4. Jozef Daňo 44, 5. Ján Pardavý 43 gól. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?