FIFA - Blatter újra jelöltetné magát, az UEFA-tagoknak nem tetszik

Sao Paulo |

<p>Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke a közép- és dél-amerikai régiót összefogó konföderáció, azaz a CONCACAF vezetőinek azt mondta, hogy &quot;minden eddiginél nagyobb vágy&quot; ég benne, hogy újraválasszák a szervezet élére.</p>

"A küldetésem, a mi küldetésünk még nem fejeződött be" - jelentette ki a keddi találkozón a svájci sportdiplomata, aki három éve, harmadik újraválasztásakor még azt mondta, a mostani lesz az utolsó ciklusa. Az európai szövetség (UEFA) tagjai közül azonban - a várakozásoknak megfelelően - többen ellenérzésüknek adtak hangot, így a holland és az angol szövetség elnöke is jelezte, nem támogatják Blattert a jövő évi tisztújító kongresszuson.

A holland Michael van Praag kijelentette, hogy a FIFA reputációja sokat csökkent az elmúlt hét-nyolc évben a sorozatos korrupciós botrányok miatt, és szerinte a továbbiakban nem Blatter a megfelelő ember a szervezet elnökének. Hozzátette, nincs személyes problémája a FIFA-t 1998. június 8-a óta vezető Blatterrel, de változásra van szükség.

"Egyértelmű üzenetet kapott ma, de még egy év hátravan a választásig" - mondta Karen Espelund, a norvég szövetség elnöke. A jövő évi tisztújításon egy elnökjelölt személye már biztos, mivel Blatter korábbi "jobb keze", a 2002 és 2010 között főtitkárhelyettes francia Jerome Champagne januárban jelezte, hogy indul a választáson.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?