Fernyák érmet akar

Pozsony. Az Egyesült Államokat ért szeptemberi terrortámadások miatt két hónappal a tervezett időpont (New York, szeptember 26-29.) után kerül sor a szabadfogású birkózó világbajnokságra új házigazda lebonyolításában. Szófiában majd kiderül, hogy a halasztás kinek kedvez és kinek nem.

Fernyák IstvánSomogyi Tibor felvétele Pozsony. Az Egyesült Államokat ért szeptemberi terrortámadások miatt két hónappal a tervezett időpont (New York, szeptember 26-29.) után kerül sor a szabadfogású birkózó világbajnokságra új házigazda lebonyolításában. Szófiában majd kiderül, hogy a halasztás kinek kedvez és kinek nem. Ezért még tippelni is nehéz, bármi megtörténhet.

Szlovákiát négy sportoló képviseli: Roman Kollár (54 kg), Vladimír Chamula (63), Fernyák István (69), Radion Kertanti (76). Kollár és Chamula saját költségén vesz részt a seregszemlén. Eredetileg Andrej Fašáneket (58) is nevezték, ám tíz nappal a vb előtt megsérült. Dan Karabin vezetőedző elsősorban Fernyákban és Kertantiban bízik. – Annak ellenére, hogy idén egy súlycsoporttal feljebb léptem, bizakodva várom a vb-t. A budapesti Eb-n, ahol az ötödik lettem bebizonyosodott, hogy van keresnivalóm a legjobbak között. Nem titkolom, kilenc év után érmet akarok szerezni (1992-ban az isztambuli Eb-n harmadik lett – szerk.) – mondta lapunknak Fernyák István, a Dunajplavba bősi birkózója.

A nyolcból hat súlycsoportban lesz magyar induló: Bánkuti Zsolt (58 kg), Dencsik István (63), Ritter Árpád (76), Kiss Tamás (85), Farkas Zoltán (97), Aubéli Ottó (130). A legnagyobb reményekkel az Európa-bajnok Bánkuti Zsolt kelhet útra, de természetesen a sorsolástól függően a többi kategóriában is adódhat esély. Gulyás István szakágvezető nem hiszi, hogy a történtek hatással lennének a szereplésre és egy éremmel, valamint néhány pontszerző helyezéssel elégedett lenne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?