Fernández hatodszor

Több mint nyolcvan éve nem volt példa olyasmire, hogy so-rozatban hatszor ugyanaz a férfi versenyző nyerje a műkorcsolya-Eb-t.

Több mint nyolcvan éve nem volt példa olyasmire, hogy so-rozatban hatszor ugyanaz a férfi versenyző nyerje a műkorcsolya-Eb-t. Karl Schäfer 1929 és 1937 közötti dominanciája után most a spanyol Javier Fernández uralja Európa mezőnyét.

A 26 éves versenyző az eredményhirdetés után az Eb jelentőségéről és az olimpiai felkészülésről is beszélt.

Az Eb-kről általában

„Európai versenyzőként számomra mindig nagyon fontos verseny volt az Európa-bajnokság, még nagyobb jelentőségű, mint a Grand Prix-sorozat. Mindig igyekszem a lehető legjobb formámban érkezni az Eb-re, és amióta először nyertem, mindig az a célom, hogy aranyérmes legyek. Spanyolország számára óriási jelentőségű minden érem, jó érzés történelmet írni.”

A moszkvai Eb-ről

„Azzal jöttünk ide az edzőmmel, Brian Orserrel, hogy ez egy jó gyakorlás lesz az olimpia előtt. Az volt a célunk, hogy megjavítsam az egyéni legjobbamat, ami sikerült is. Nem korcsolyáztam tökéletesen, de most még nem is a tökéletességet tűztük ki magunk elé.”

A Grand Prix-szezonról

„A Grand Prix szabályai egyszerűek, csak két versenyed van, és ha csak az egyiket is elrontod, akkor esélyed sincs bejutni a döntőbe. Kínában nagyon rossz versenyem volt, hatodik lettem, ezzel lemaradtam a döntőről. Nem tudom, mi volt pontosan az oka, az edzőm sem tudott ott lenni, mert megbetegedett. De azt gondolom, inkább a szezon elején jöjjön egy rossz verseny, mint később.”

Az új kűrruháról

„A La Mancha lovagja kűrömhöz azért készíttettem új kosztümöt, mert a régiben nagyon melegem volt. Nem volt eléggé légáteresztő, és ha egy meleg csarnokban versenyeztünk, mint például a Japan Openen, akkor már majdnem megfőttem benne. Ez a mostani kűrruha sokkal kényelmesebb.”

A moszkvai közönségről

„Azt gondolom, Oroszország a legjobb hely a versenyzésre. A közönség nagyon jól ismeri és érti a sportágat, mindenkinek szurkolnak, nemcsak a hazaiaknak. Nagyon szeretem Moszkvát, mindig örülök, ha itt járhatok.”

Az olimpiai felkészülésről

„Az edzőm, Brian azt kérte, az Eb után a lehető leggyorsabban repüljünk vissza Torontóba, hogy minél hamarább újra edzhessünk. Van még néhány hetünk az olimpiáig, addig azon fogunk dolgozni, hogy a lehető legjobb kondícióba kerüljek. A szezon legjobb programjait az olimpián akarom futni.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?