Felszabadultan játszani

<p>Az ötödik helyért játszhat ma (15.30) a franciák ellen a magyar női kézilabda-válogatott a magyar–horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, miután 29:25-re legyőzte az olimpiai bajnok norvég csapatot a középdöntő utolsó mecsén.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyarok az Eb-k történetében nyolc vereség után tudták legyőzni a norvégokat, és tétmérkőzésen kilenc év, hat összecsapás nyeretlensége szakadt meg ellenük.

Németh András szövetségi kapitány csapatának mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy harmadik lehessen a csoportjában, és játszhasson Budapesten az ötödik helyért. A norvégok kezdtek jobban, kétszer is vezettek három góllal, de az első félidő utolsó tíz percére nagyot javult Tomoriék játéka. A remek védekezésnek és Kiss Éva már-már szokásos bravúrjainak köszönhetően 15:11-re vezettek a magyarok a szünetben.

A második félidőben tovább nőtt a különbség, a magyar támadásoknak megvolt a korábban hiányolt ritmusa. A már biztos elődöntős norvégok visszavettek a tempóból, így a mérkőzés komolyabb izgalmak nélkül, 29:25-ös magyar győzelemmel zárult.

Németh András szerint helyén kell kezelni a győzelmet, hiszen ez a mérkőzés csapatának volt igazán fontos. „Bebizonyítottuk, hogy tudunk támadni is, nem csak védekezni. Lekerült az a teher a játékosokról, ami még akkor voltuk rajtuk, amikor az elődöntő volt a tét. Most felszabadultabban játszhattunk” – mondta Németh.

A szakvezető úgy véli, csapata tud gyengén támadni, mint hétfőn a dánok ellen, két napra rá pedig bátran, hatékonyan képes szétszedni az olimpiai bajnok norvégok védőfalát. „Szerencsére még időben sikerült összeállnia egy olyan sornak, amely méltó ellenfele volt az olimpiai bajnoknak – jegyezte meg Németh. – Ha kellő elszántsággal játszunk, és nem kapkodunk, nem leszünk görcsösek, akkor hazai pályán megszerezhető az ötödik hely.”

A franciákkal 46-szor találkoztak eddig a magyarok, 30- szor ők, 14-szer a franciák nyertek, a két döntetlenből az egyik a decemberi győri barátságos meccsen született. A két gárda legemlékezetesebb öszszecsapása a 2003-as zágrábi vb-döntő volt, ahol a magyarok az utolsó hat percben hatgólos előnyről kaptak ki. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?