Feljutott a Podbrezová

<p>Somorja. Története során először jutott az élvonalba a Podbrezová labdarúgócsapata, miután 2:0-s somorjai győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert négy fordulóval a bajnokság vége előtt.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A somorjaiaknak nem sikerült megtörniük rossz sorozataikat: a bajnokságban zsinórban negyedik mérkőzésüket is elveszítették, a most 2:0-ra nyerő Podbrezovának pedig a hatodik egymás elleni meccsen sem tudtak gólt rúgni.

„A vendégcsapat egyértelműen jobb volt, érezhető volt, hogy már csak az utolsó lépés van nekik hátra a Corgoň ligás szerepléshez. Egy kapufán kívül gyakorlatilag nem jutottunk helyzethez – nyilatkozta lapunknak letörten Miroslav Hýll, a somorjaiak vezetőedzője. – Azt nem lehet mondani, hogy a fiúk nem bíztak volna magukban, próbáltak is fegyelmezetten játszani, de a Podbrezová teljesen más szintet képvisel, az ő játékosaik csak a fociból élnek, és csak ezzel foglalkoznak.”

A somorjaiaknak nem lesz egyszerű dolguk, hogy elkerüljék az osztályozót jelentő utolsó helyet, sorrendben a szenciekkel (idegenben), a bártfaiakkal (otthon), a nagymihályiakkal (i) és a nagyszombatiakkal (o) találkoznak. „Korábban kellett volna több pontot szereznünk, de az úgynevezett hatpontos meccsek rosszul sikerültek. Pénteken Szencen mindenképpen elégedett lennék az egy ponttal” – tette hozzá Hýll.

A Pomlé 250 fős közönségének ötöde azonban ünnepelt szombaton – a vendégdrukkerek csapatuk történelmi feljutásának örültek. „Hasonló érzéseink vannak, mint mikor a harmadik ligából léptünk feljebb a másodikba, azzal a különbséggel, hogy most jóval erősebb a játékoskeretünk – mondta a corgonliga.sk honlapnak Vratislav Greško, a podbrezováiak legtapasztaltabb focistája. – Az első öt fordulóban idegesek voltunk, de aztán megbeszéltük a dolgokat. Tavasszal a Rimaszombatban aratott győzelem volt a kulcsfontosságú. Teljesen megérdemelten nyertük meg a bajnokságot.”

A podbrezováiaknak harmadszorra sikerült kivívniuk a Corgoň Ligába jutást: tavaly a DAC előzte meg őket négy ponttal, a 2011/12-es szezonban pedig hattal maradtak le a Myjava mögött. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?