„Felcsút = DELETE”

Két fordulót is lejátszottak a mögöttünk álló héten az NB I-ben – már csak egy van hátra a bajnokságból. Sokat tanul-tunk a 28. és a 29. forduló történéseiből.Legfőképpen az derült ki, hogy finoman szólva sem szerencsés, ha a miniszterelnök kertjéből futballstadion nyílik.

Két fordulót is lejátszottak a mögöttünk álló héten az NB I-ben – már csak egy van hátra a bajnokságból. Sokat tanul-tunk a 28. és a 29. forduló történéseiből.

Legfőképpen az derült ki, hogy finoman szólva sem szerencsés, ha a miniszterelnök kertjéből futballstadion nyílik. A hétközi fordulóban a Puskás Akadémia 1:0-ra győzött az MTK otthonában, és a futballszurkolók túlnyomó többsége (csapatszimpátiára és pártállásra való tekintet nélkül) azonnal bundát emlegetett. Mit mondjunk: furcsa eredmény volt. Az MTK az azt megelőző 15 hazai bajnoki mérkőzésén mindössze egyszer kapott ki (Haladás 0:1), csupán öt gólt kapott (azaz minden harmadik meccsen egyet), s legyőzte a tabella élmezőnyébe tartozó Ferencvárost, Debrecent és Videotont is (egyaránt 1:0-ra). A PAFC ellendrukkerei (sokan vannak) szerint nem történt más, mint annyi, hogy az egyik fideszes nagykutya (Deutsch Tamás) csapata lefeküdt a legnagyobb fideszes nagykutya (Orbán Viktor) csapatának.

Az összeesküvés-elméleteket erősíti, hogy a 29. fordulóban az MTK 5:0-ra kapott ki attól a Videotontól, amely ugyancsak közel áll a miniszterelnök szívéhez, és amely ezzel a győzelemmel feljött az EL-indulást jelentő harmadik helyre, éppen az MTK-t leelőzve. Eközben a Bors magazin megszellőztette egy Orbán-közeli forrás állítását, eszerint a miniszterelnök célul tűzte ki, hogy a Ferencváros (elnök: Kubatov Gábor, Fidesz-alelnök) és a Videoton (tulajdonos: Garancsi István, MLSZ-elnökségi tag) néhány éven belül rendszeresen BL-csoportkört játszó csapattá váljon. Adalékként ehhez álljon itt, hogy hány pontot szerzett az utolsó három fordulóban a korábban sokáig második helyen álló MTK és hányat a Videoton: egyet, illetve kilencet.

A magyar futball körüli hangulatot jellemzi, hogy a Kispest-Honvéd Football Club elnevezésű Facebook-oldalon a drukkerek már „a rendszer korcs csapataként” beszélnek a Felcsútról. „Szombaton lehetőségünk lesz kiejteni az NB1-ből a rendszer korcs csapatát! Mindenki intézze az utazását Felcsútra és teli vendégszektor előtt taszítsuk őket a másodosztályba!”. A klub hivatalos FB-oldalán az adminisztrátorok is harcba hívják a kispesti fanokat, igaz, sokkal diplomatikusabb formában, a hatodik hely ígéretével, de a legtöbb drukkert ott sem ez érdekli. „Magasról lefosom a hatodik helyet… Felcsút = Delete, vagy többet nem megyek a Bozsikba” – írja egyikük. Szerintük a kispestieknél a becsület forog kockán: a Honvéd hétvégén a Békéscsaba legyőzésével kiejtette az NB I-ből a csabai együttest, s ezt most megtehetné a felcsúti klubbal is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?