Fehérvár: titánok harca

<p>A Videoton meg sem izzadt a három pontért, a Ferencváros viszont ismét kikapott a labdarúgó NB I-ben. Összegzés a 6. forduló után.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Az elmúlt hetekben szinte minden a Videotonról és Nemanja Nikolicsról szól az NB I-ben. A fehérváriak a hatodik bajnokijukat is megnyerték ebben az idényben, a csapat „magyarosított” csatára pedig sorozatban a hetedik bajnoki mérkőzésén volt eredményes a klub színeiben, amivel megdöntötte a korábbi klubrekordot. Nikolics szombaton nem találkozott éppen nagy ellenállással, a Videoton 3:0-ra verte a Puskás Akadémia csapatát, úgy, hogy a csatár a mérkőzés elején büntetőt hibázott (majd duplázott). Jellemző a találkozóra, hogy a felcsútiak a 27. perctől kezdve emberhátrányban játszottak Renato Kelic kiállítása miatt, s a nézőknek közel 70 percig kellett várniuk a PAFC első kapura lövésére. A tabellát vezető Vidinek hagyományosan jól megy a saját fiókcsapata ellen, a két gárda eddigi három NB I-es találkozójának eredményei a Vidi szemszögéből: 3:0, 3:1, 3:0…

Maradjunk még Fehérváron, hiába nyomul jól a pályán a Vidi, az elmúlt hét botránya is a klubhoz kötődik. A klub tiszteletbeli elnöke a csapat előző trénerét, José Gomest bírálta a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Kovács Ferenc (aki 1985-ben UEFA-kupa döntőig vezette a piros-kék klubot) így jellemezte Gomest: „Legyen elég annyi, hogy nem idevaló ember volt.” A személyeskedő mondatok különösen azért tűnnek furcsának a 80 éves szakembertől, mert Kovács volt az, aki korábban rendszeresen támadta a később kiváló eredményeket elérő Paulo Sousát, majd éppen ő ajánlotta José Gomest a csapat edzőjének (igaz, s ez morálisan ugyancsak vitatható, 2014 tavaszán már rendszeresen a nyilvánosság előtt kritizálta a portugál edzőt). Gomes nem hagyta szó nélkül a vádakat, s ezzel elkezdődött az igazi kutyakomédia. Kovács Ferenc „szándékosan destabilizálta az öltözőt” – írta a Nemzeti Sportnak küldött nyílt levelében az egykori Videoton-edző, mielőtt azonban túl komolyan vennénk az állításait, jegyezzük meg, José Gomes máig meg van győződve arról, hogy miután megérkezett Székesfehérvárra, a Videoton „a legmagasabb szintű futballt” kezdte játszani. Mi másképp emlékszünk a kezdetekre, például a podgoricai szégyenre.

De vissza a pályára. A 6. fordulóban került sor az örökrangadóra, amely ezúttal az MTK-nak hozott szerencsét, a kék-fehérek 2:1-re győztek. A két csapat formája alapján ez nem is okozott meglepetést: az MTK zsinórban a hetedik hazai rendezésű bajnoki mérkőzésén is győztesként zárt (miközben a Hidegkuti-stadion átépítése miatt a „hazai pálya” ezúttal is a Bozsik-stadiont jelentette az MTK számára – ez volt a két csapat első mérkőzése Kispesten). Az eredmény a látottak alapján sem meglepetés, az MTK ötletesebben, gyorsabban, pontosabban játszott, mint a Ferencváros, amely egyelőre Thomas Doll vezetésével sem igazán találja magát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?