Fed-kupa: a szlovákok az esélyesek

Pozsony. Eugenie Bouchard hiányában a kanadai női teni-szezők csak a meglepetésben bízhatnak a bentmaradásért vívott küzdelemben.Óvatosságra int Matej Lipták, a szlovák női teniszválogatott szövetségi kapitánya a hétvégén sorra kerülő, Kanada elleni Fed-kupa-mérkőzés előtt. A II.

Pozsony. Eugenie Bouchard hiányában a kanadai női teni-szezők csak a meglepetésben bízhatnak a bentmaradásért vívott küzdelemben.

Óvatosságra int Matej Lipták, a szlovák női teniszválogatott szövetségi kapitánya a hétvégén sorra kerülő, Kanada elleni Fed-kupa-mérkőzés előtt. A II. Világcsoportban való bentmaradásért rendezendő találkozón ugyanis nem fog szerepelni a juharlevelesek legjobb teniszezője, a világranglistán 46. Eugenie Bouchard, akinek nem jött rendbe hasizomsérülése. „Ez nagy segítség számunkra, de csak papíron. Minden a pályán dől el, a Fed-kupában a megelőző tornákon nyújtott teljesítmény sem mindig mérvadó. De tény, hogy nőttek az esélyeink a győzelemre” – mondta Lipták a tegnapi sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Teniszközpontban a találkozóra olyan salakborítást választottak, amely nem sokban különbözik a közelmúltbeli kemény pályás tornák borításától. „A gyorsasága hasonló, csak az ütések és a mozgások időzítését kell szokniuk a lányoknak” – tette hozzá Lipták.

A csapatban – Daniela Hantuchová hiányában – rangidőssé előlépett Dominika Cibulková is bizakodó, annak ellenére, hogy utoljára több mint két éve játszott salakon. „Akkor rosszabb érzéseim voltak ezen a borításon. Francoise Abandával már játszottam Montrealban. Nehéz meccs volt, csak három szettben nyertem ellene, és tudom, hogy jól fel kell készülni belőle. Ha nem ismerném, megtörténhetett volna, hogy kicsit könnyedebben veszem a meccset” – árulta el a 26 éves teniszező, aki szerint a tapasztalt Aleksandra Wozniakot fogják nevezni a kanadaiak a másik egyesre.

Cibulková jó hangulatban várja a párharcot, mivel múlt vasárnap Katowicében megszerezte pályafutása ötödik tornagyőzelmét. „Előtte eléggé össze voltam törve a rosszul sikerült Indian Wells-i és miami tornák után, lelkileg a padlón voltam, mert éreztem, hogy jó formában vagyok, de a meccsek egy-két labdamenet miatt elúsztak. Ha Amerikában két-három fordulóig jutottam volna, nem megyek Katowicéba. De ennek alighanem így kellett lennie. Utólag visszapillantva értékes tapasztalatot szereztem, ha jól játszom, akkor is türelmesnek kell lennem. Ez egy kicsi, de mégis jelentős előrelépés számomra” – mondta Cibulková.

Mellette Anna Karolína Schmiedlová, Jana Čepelová és Tereza Mihalíková kapot meghívót a szlovák csapatba (a már említett Hantuchová és Kristína Kučová a kapitánnyal való egyezség alapján más tornákon indul, Magdaléna Rybáriková pedig sérüléssel bajlódik). Közülük a 17 éves Mihalíková most debütál a nemzeti csapatban. „Nagyon fogok drukkolni a csajoknak. Remélem, az első három egyes után már 3:0 lesz a javunkra, és lehetőséget kapok majd párosban – nyilatkozta a szokásához hűen csupa mosoly Mihalíková, aki még nem volt biztos benne, újoncként vár-e rá valamilyen beavatás. – Volt utánam Magda, és kérdezte, kész van-e már a beszédem a hivatalos vacsorára, kicsit izgulok emiatt. De remélem nem lesz szörnyű a dolog, elmondok egy mondatot, és megyek.”

A szombati és vasárnapi játéknapok pontos menetrendje a pénteki sorsoláson válik ismertté.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?