„Fantomgól” a Bundesligában

<p>Hoffenheim. A Stefan Kiessling „fantomgóljával” vereséget szenvedő Hoffenheim bízik benne, hogy újrajátsszák a Bayer Leverkusen elleni bajnoki mérkőzést.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A labdarúgó Bundesliga 9. fordulójának péntek esti nyitómeccsén egy ritkán látott „gól” született. A találkozó 70. percében a leverkuseni Stefan Kiessling fejese – a televíziós felvételek szerint – az oldalhálón keresztül jutott a kapuba , a bíró mégis gólt ítélt. Ezzel 2:0 lett az állás, a Hoffenheim a 88. percben szépített, ám végül nem tudott pontot szerezni.

Kiessling a meccs után kiemelte: ő csak akkor kezdett el örülni, amikor a társai jelezték, hogy a bíró gólt ítélt. Saját maga nem látta, miként került kapuba a labda. „Kedves szurkolók! Száz százalékig megértem a reakciókat, és én is nagyon sajnálom a történteket. A televíziós visszajátszások alapján előttem is teljesen világos, hogy nem rendes gólt szereztem. A meccs közben nem láttam tisztán, hogy a fejesem után hogyan került a labda a hálóba. Pont ezt mondtam a játékvezetőnek is. Így a győzelmünk sem az igazi. A sportszerűség fontos a sportban, a klubnak és személy szerint nekem is” – írta egy közösségi oldalon Kiessling.

A hoffenheimiek jelezték, megóvják a találkozót. Erre volt már precedens a német bajnokságban: az 1993–1994-es idény 32. fordulójában a Bayern München játékosa, Thomas Helmer hasonló találatot szerzett, és azt a találkozót megismételték. A Nürnberg akkor 5:0-ra kapott ki, miközben az első, megóvott meccset csak 2:1-re bukta el… (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?