„Ezúttal nem volt rajtam akkora nyomás”

BŐD TITANILLAA kétszeres olimpiai ezüstérmes Zuzana Štefečeková 2013-ban is szállította az eredményeket, összesen négyszer állhatott dobogóra az elmúlt idényben.

BŐD TITANILLA

A kétszeres olimpiai ezüstérmes Zuzana Štefečeková 2013-ban is szállította az eredményeket, összesen négyszer állhatott dobogóra az elmúlt idényben. A 29 éves traplövővel tavalyi eredményeiről és jövőbeli terveiről beszélgettünk.

Legjelentősebb 2013-as eredménye egy második hely a suhli Európa-bajnokságról. A granadai Vk-versenyt megnyerte, az abu-dzabi Vk-döntőn pedig a harmadik helyen zárt. Elégedett a szezonnal?

Természetesen. Minden idény, amelyben legalább egy érmet szerzek, sikeres, idén három dobogós helyem volt. Sőt, négy, hiszen az Eb-n csapatban is érmesek lettünk, a harmadik helyen végeztünk. Ez utóbbi annál is értékesebb, mert pályafutásom során most először sikerült csapatként is dobogóra állnunk.

Hogyan zajlik voltaképpen a lövészetben a csapatverseny?

Az egyéni eredményeinket összeadják, ebből jön ki a csapat eredménye. Nagy volt az örömünk az Eb-n, mert amikor kiderült, hogy Janka Mezeiová is bekerült a döntőbe, már egyértelmű volt, hogy meglesz a csapatérem. Rendkívül boldogok voltunk.

Milyen a viszonya a csapattársaival? Afféle mentor a számukra?

Én vagyok közöttük a legidősebb és a legtapasztaltabb, igyekszem a csajoknak jó tanácsokat adni. Főleg a versenyek előtt próbálok segíteni, de mindennek az alapja, hogy jó barátnők vagyunk.

Ez volt az első év, amikor új szabályok szerint rendezték a versenyeket, a selejtező után a legjobb hat tiszta lappal indul, aztán a döntőben az első két helyezett lőhet az aranyéremért. Sokan kritizálták a szabálymódosításokat, hogyan váltak be a gyakorlatban?

A szabályok csak erre az évre voltak érvényesek, jövőre ismét módosítani fogják őket. A döntőbeli eredményeim alapján úgy fest, megfelel nekem ez az új rendszer. Továbbra sem gondolom, hogy ez igazságos, de ha már egyszer bevezették, akkor igyekszem gyorsan alkalmazkodni a helyzethez.

Az olimpia utáni szezonban a sportolók nagy része általában egy kicsit kienged. Ön is így tett?

Mindenképpen nyugodtabb év volt, nem volt rajtam akkora nyomás. Nem követelték meg tőlem a jó eredményeket, még ha természetesen magammal szemben voltak is elvárásaim. Az is jót tett, hogy nem kellett amiatt izgulni, sikerül-e kvótát szerezni az olimpiára.

A következő idényben mik a tervei?

Már tudjuk, mely Világkupa-versenyekre utazunk, de egyelőre nem foglalkozom ezzel. Most, hogy vége a szezonnak, igyekszem fejben is kikapcsolni. Örülök, hogy télen nem kell lőni, nagyon szeretem a karácsonyt. Tavasszal pedig kezdődik a kemény felkészülés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?