„Ez a szurkolók és az ország győzelme”

Dzsudzsák Balázs széles mosollyal jött ki az öltözőből az újságírók közé.

Dzsudzsák Balázs széles mosollyal jött ki az öltözőből az újságírók közé. Az Ausztria elleni szenzációs 2:0-s győzelem után a magyar válogatott 29 éves csapatkapitányát faggattuk.

Milyen volt a meccs belülről?

A pótselejtező után másodszor becsültek le bennünket, és erre a norvégok után az osztrákok is ráfizettek. Az első öt percben majdnem megleptek minket az osztrákok, de ezt leszámítva tényleg fantasztikusan, szívvel-lélekkel futballoztunk, és abszolút megérdemelten nyertünk.

Mikor kezdte remélni, hogy a várt egy pontnál is többet szerezhetnek?

Szerintem a félidőben mindenkiben tudatosult ez, és a szünetben volt idő átbeszélni ezeket a dolgokat, hogy ha merünk futballozni, akkor legyőzhetjük az osztrákokat.

Mit szól a szurkolókhoz?

Végig fantasztikusak voltak, le a kalappal előttük. Űztek, hajtottak bennünket. Nem akarom eltúlozni, de ez a szurkolók és az ország győzelme volt.

Már a meccs előtti bemelegítésen látszott, hogy fel van pörögve, odament a szurkolókhoz, és hergelte őket.

Nem akartuk túlragozni az első meccs fontosságát, és abba a hibába esni, hogy minden erről az összecsapásról szól. Ez egy mérkőzés volt a sok közül, de 44 év után vagyunk itt. Ahogy a szurkolók buzdítottak bennünket, az volt a legkevesebb, hogy mindent beleadtunk. Kapom az SMS-eket, a videókat, úgy hallottam, még a körúti forgalom is leállt. Boldog vagyok, hogy örömet szereztünk az országnak.

Sokak szerint ez volt az Eb eddigi legnagyobb meglepetése.

Mi vezetjük a csoportunkat (nevetve). De most sem hisszük azt, hogy mi vagyunk a torna esélyesei. Egy győzelem után kár is lenne elszállni, szeretnénk kiélvezni ezt a pillanatot, a mai nap még az ünneplésé, de holnaptól már az Izland elleni meccsre készülünk. Ott legalább egy pontot kell szereznünk, és ezzel biztosan meglenne a továbbjutás.

Jobbszélsőként kevesebb labdát kapott a szokásosnál.

Úgy szólt a taktika, hogy változtassuk a helyünket, arra forgassuk a labdát, ahol üres az oldal. Az az osztrákok hibája, hogy nagyon eltolódnak, és a másik oldalt mindig üresen hagyják. Egyszer-egyszer áthoztuk a labdát, de ez többször is megtörténhetett volna. A mai mérkőzés a küzdelemről, a darálásról szólt, örülök, hogy ebből is ki tudtam venni a részemet. Teljesen mindegy, hogy mennyit voltam játékban, a lényeg a 2:0 és a három pont.

Mi zajlott a meccs után az öltözőben?

Nem tudom, mert még nem volt együtt a brigád. Volt, aki doppingellenőrzésre ment, a Szalával még nem is találkoztam. Még olyan összevisszaság volt, a rendes ölelkezésre sem volt idő. Mindez a repülőútra marad.

Az osztrákok hagyták focizni a csapatot. Mit vár Izland ellen?

Az osztrákok elszámolták a letámadást, azt hitték, ha hárman-négyen letámadnak bennünket, zavarba tudnak hozni, és elveszítjük a labdát, ők pedig be tudnak minket szorítani. Nem sikerült nekik, mert ezt gyakoroltuk, és egyre labdabiztosabbak vagyunk hátul, így sok területet szerzünk a középpályán. Még nem jutottunk el Izlandig, még nem tudom pontosan, milyen stílust képviselnek. Ezután a győzelem után ők is biztosan ki fognak bennünket elemezni. Meglátjuk, van három napunk, hogy felkészüljünk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?