Évente 38 millióval honorálják munkáját

Budapest. Amióta Michael Schumacher megnyerte ötödik Forma-1-es világbajnoki címét, a külföldi sajtó a győzelem anyagi hozadékát számolgatja. Willi Weber, a Ferrari pilótájának menedzsere közben azon töri a fejét, hogy lehetne még nagyobb bevételre szert tenni.

Budapest. Amióta Michael Schumacher megnyerte ötödik Forma-1-es világbajnoki címét, a külföldi sajtó a győzelem anyagi hozadékát számolgatja. Willi Weber, a Ferrari pilótájának menedzsere közben azon töri a fejét, hogy lehetne még nagyobb bevételre szert tenni. Weber jó üzleti érzékkel a múlt hét végi Német Nagydíjra 350-fajta vadonatúj Schumi-logós terméket gyártatott a világbajnok tiszteletére – és persze javára – , közte százezer ferraris baseballsapkát, amelynek darabja 25 euróba kerül. A német üzletember arra számít, hogy a világbajnoki cím újabb tízmillió eurót hozhat a konyhára.

Az olasz sajtó számításai szerint Michael Schumacher összbevétele 2004-ig, azaz a szerződésének lejártáig eléri a hatszázmillió eurót. Weber elmondta, hogy az olasz csapat már nem hajlandó a német pilóta fizetését tovább emelni. „Az ötödik vb-sikerre hivatkozva már nem kérhetek több pénzt“ – ismerte el Schumacher, de így is boldog, hogy Ferrarit vezethet, már el sem tudná képzelni az életét a vörös autók nélkül. „Valami különleges érzés ennél az istállónál versenyezni“ – mondta a kerpeni szupersztár. „Sok időbe telt, mire elértük azt, ami ma a Ferrari: a győztes csapat, a világ leggyorsabb versenyautója. Ebből a kocsiból egészen más kiszállni“ – tette hozzá.

A sikerek révén anyagilag is jól jár Schumacher. A csapat évente 38 millió euróval honorálja a munkáját. Ehhez jön még a Schumacher-kollekcióból származó 10,5 millió euró és a szponzoraitól kapott 7,5 millió. Ez összesen évi 56 millió. Willi Weber szerint ezek a bevételek sem növelhetők tovább, ráadásul az ausztriai botrány – amikor a csapattárs, Barrichello a célegyenesben előreengedte Schumachert csapatfőnöki utasításra – kissé visszavetette a szurkolók vásárlási kedvét. Ha Schumi 2004-ben végleg befejezi pályafutását, összesen 212 versenyen vesz részt. Kereken hatszázmillió eurós bevétellel számolva ez 2,83 milliót jelent futamonként. Majdnem hihetetlen, de Schumacher évente többet keres, mint a legpatinásabb német klub, a Bayern München összes focistája együttvéve. A Svájcban letelepedő pilóta pénze egy részét jótékony célra fordítja. A kétgyermekes apa az UNESCO nagykövete, és évente komoly összeggel támogatja a világszervezet éhező gyermekekért indított programját. „Schumacher sok pénzt keres, de meg is érdemli“ – mondta Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?