Európa Liga: a döntő kapujában a Manchester és az Ajax

Lyon/Manchester |

<div>Az Arsenal elleni bajnoki vereség után különösen felértékelődött a Manchester United számára a végső győzelem a labdarúgó Európa Ligában.</div>

A MU ennek megfelelően készült a Celta Vigo elleni elődöntő ma esti hazai visszavágójára. „Két címet már begyűjtöttünk és nagyon jó szezont zárnánk, ha az Európa Ligát is megnyernénk” – nyilatkozta a manchesteri klub honlapján Ander Herrera, a szezonban angol Szuperkupát és Ligakupát nyerő MU védője. A manchesteriek a bajnokságban egész évben visszafogottabban teljesítettek, az Arsenaltól elszenvedett vereséggel pedig egyértelművé vált, hogy a Bajnokok Ligája-szereplést az Európa Ligában kell kiharcolniuk, melynek győztese a következő kiírásában a BL főtábláján kezdhet. A szurkolók által áprilisban a legjobb MU-játékosnak megválasztott Herrera rivális honfitársait nehéz ellenfélnek tartja, s egyáltalán nem nyugtatja meg az idegenben megszerzett egygólos előny, mert a Celta vendégként az EL-szezon mind a hat mérkőzésén szerzett legalább egy gólt. A párharc és a sorozat esélyese így is egyértelműen José Mourinho együttese. Az MU hazai pályán a nemzetközi kupákban a legutóbbi tizenhét fellépésén nem szenvedett vereséget. A Bajnokok Ligája 2012/13-as idényében a nyolcaddöntő visszavágóján a Real Madridtól kapott ki 2-1-re, azóta viszont nem kellett vesztesen távoznia az Old Traffordról. Az angolok mostani szakvezetője, Mourinho akkor még a spanyolokat irányította. A Celta Vigo mérlege az angol klubokkal szemben felemás. A spanyolok a legutóbbi négy találkozójukat elveszítették az angolokkal szemben, viszont Angliában így is többször győztek (háromszor), mint ahányszor kikaptak (kétszer). A vigóiak nincsenek jó formában, hiszen legutóbbi öt találkozójukon kikaptak – az EL-találkozó mellett négy bajnokin –, gólkülönbségük 1-10. A másik párharcban a Lyon idegenben szerzett ugyan gólt, de így is háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia a vendég Ajax ellen. Márpedig a statisztika nem a franciák továbbjutása mellett szól. A nemzetközi kupaporondon eddig ötször találkoztak a holland együttessel: két 0-0-s döntetlen mellett háromszor kikaptak. A lyoniak az öt találkozón összesen két gólt szereztek, miközben nyolcat kaptak. Az EL fináléja május 24-én a svédországi Solnában lesz. Európa Liga, elődöntő, visszavágók:Olympique Lyon (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 21.05 (első mérkőzésen: 1-4)Manchester United (angol)-Celta Vigo (spanyol) 21.05 (1-0)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?