Erős vár a kapcsolatuk

Az alma nem esik messze a fájától, tartja a közmondás. A somorjai Horváth családra ez kétszeresen is igaz, hiszen az egykori labdarúgó, id. Horváth Béla két fia is a futballt választotta. Mindketten a szlovák élvonalban, Csaba a Trenčín, Béla az Inter csapatában játszik.

Béla (jobbról), az Inter legjobbja, Csaba (a kis képen) ősszel Trencsénben játszottBár a foci más-más ösvényén járnak, mint állítják, erős vár a kapcsolatuk. „Kevesen mondhatják el, hogy ilyen jól kijönnek a testvérükkel – ragadja magához a szót Béla, akit a család Bécinek becéz. – Ő a legjobb barátom. Mostanában ugyan kevesebbet vagyunk együtt, de gyakran hívjuk egymást”.

Csaba, a rangidős helyeslően bólogat. Már kiskorukban a labda bűvöletébe kerültek, és a guruló játékszer rabjai lettek. A fiatalabbik, Béla volt az izgágább gyerek, a pályán is meglátszik, hiszen támadó középpályásként „nem nyugodhat”. Csabának egészen más a szerepköre. Feladata a támadások meghiúsítása, de gólszerzőként sem utolsó, ősszel háromszor fejelt a hálóba. A védő kölcsönjátékon van az 1. FC Slovácko csapatából, de ha lehet, szívesen maradna Csák Máté városában. Érdekes, hogy az egyik fiú sem jár a csatár apa nyomdokaiban.

Béci felemás évet zárt, az Inter legjobb labdarúgójának választották, de a megtisztelő címet szívesen elcserélné klubjának jobb helyezéséért. Míg Csabáék a dobogó felé kacsingatnak, addig az öccse a bennmaradásért küzd. De nem- csak a magánéletben segítik egymást, alkalmi kémekként jelentéseket is adnak egymásnak az ellenfelekről. Kivéve akkor, ha egymás ellen lépnek pályára. „Eddig háromszor kerültünk össze, de egyszer sem tudtatok győzni” – cukkolja egy kicsit öccsét Csaba, aki a foci mellett egyetemi tanulmányait sem hanyagolja el. Negyedéves a pozsonyi közgázon.

Az ünnepek alatt édesanyjuk főztjét ízlelgetik, de mint jó testvérek ismerik egymás kedvenc ételeit is. Béla a rántott sajtot és a hasábburgonyát, Csaba a kacsamájat és az anyu csibepaprikását kedveli.

Legelszántabb szurkolójuk, s egyben legnagyobb kritikusuk a családfő. Szerinte az ő idejében játszották az igazi futballt. A fiúk persze tudják, hogy mindig kiáll mellettük, sokat köszönhetnek neki. Egy ilyen családban csak a foci lehet a fő téma, de hogyan látja mindezt egy édesanya. Melyikük a jobb játékos? Diplomatikus a válasz, mindketten egyformán jók. És kinek szurkol, ha egymás ellen játszanak? Nem árulja el, az anya titka marad.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?