Éremre vágyik a komáromi edző

Valamivel több mint két hónapja vette át a komáromi extraligás férfi-röplabdacsa- pat irányítását Miroslav Palgut.

Valamivel több mint két hónapja vette át a komáromi extraligás férfi-röplabdacsa- pat irányítását Miroslav Palgut. Vele beszélgettünk.

Az edző nem mellesleg a szlovák férfi-röplabdaválogatott edzője is, és oroszlánrésze van abban, hogy a nemzeti válogatott ott lesz az idei Európa-bajnokságon Lengyelországban. A Duna-parti röplabdacsapat negyedik élvonalbeli idényében az alapszakaszban az 5. helyen végzett, és a kassaiak felett aratott győzelemmel másodszor bejutott a Szlovák Kupa négyes döntőjébe, amelyre hétvégén kerül sor Ólublón. A komáromi csapat mesterét az esélyekről és a jövőről kérdeztük.

Amikor Komáromba érkezett, azt mondta, hogy a hazai játékosok nagyobb részét ismeri, a légiósokkal pedig rövidesen egy hullámhosszra hangolódik, és keményen kezdenek dolgozni. Így történt?

Az biztos, hogy munkának láttunk, rendeztük sorainkat, mindenki tudja a dolgát. Remélem, meglesz a gyümölcse is. Három nyelven is beszélünk, de ez sem akadály, az akarat, a cél és a játék szeretete összekovácsol bennünket. Mindent megteszünk a kitűzött célok érdekében.

A csapat jelenlegi teljesítőképességét, elért eredményeit reálisnak és igazságosnak érzi?

Azt gondolom, hogy amit elértünk, megfelel a valóságnak. Az erőviszonyokat tekintve az extraligában öt megközelítően azonos teljesítményű csapat szerepel (a nyitraiak, eperjesiek, privigyeiek, kassaiak, komáromiak). Természetesen árnyalatnyi különbségek vannak, és a felkészülési feltételek is jelenthetnek kisebb előnyt vagy hátrányt. Mi azért vagyunk jelenleg az ötödik helyen, mert több olyan mérkőzésünk volt, sajnos hazai pályán is, amelyeken karnyújtásnyira volt a győzelem, de a végjátékban többször kikapcsoltak a fiúk, és nem tudtuk kiharcolni a győzelmet. Azon kell dolgoznunk, hogy ezeket a rövidzárlatokat kiiktassuk játékunkból.

A Szlovák Kupa negyeddöntőjének két mérkőzésén a kassaiak ellen viszont nem ingott meg a csapat a szoros helyzetekben.

Valami valóban megmozdult a fiúkban. Ha ráéreznek, hogy valakinek nem megy a játék, egyre többen vannak olyanok, akik be tudnak ugrani, és pótolni tudják a gyengélkedőt. Így helyettesítette például Marián Hrušík Tomáš Halandát Kassán a Szlovák Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Remélem, így folytatjuk.

Mi várható a kupa elődöntőjében szombaton a nyitraiak ellen?

Az objektív megítélés szerint a nyitraiak nemcsak ezen a meccsen esélyesek, hanem a döntőben is vasárnap, ha ők kerülnek a fináléba. Mi nem vagyunk esélyesek, de győzni akarunk.

A kupaküzdelmek után folytatódik a bajnokság a rájátszás második felével az elitcsoportban, ahol jelentős a különbség a negyedik helyezett kassaiak és az ötödik komáromiak között. Lát még esélyt feljebb kerülni?

Mindent megteszünk a rájátszás utolsó négy mérkőzésén, hogy jól szerepeljünk, és a playoffba teljes önbizalommal vághassunk bele. Abból a helyzetből kell tovább lépni, amelyben vagyunk.

Nagy a valószínűsége annak, hogy a playoffot idegenben kezdi a csapat, ez helyzeti hátrányt jelenthet. Mit gondol erről?

A csapatok megközelítően azonos teljesítőképességénél élvonalbeli színvonalon kell játszanunk. Bízom abban, hogy játékunk minősége még javulni fog, s ezt a mérkőzéseken is bizonyítani fogjuk. Erre példa az utolsó kassai mérkőzésünk a kupában.

Mely játékelemekben, esetleg még miben kellene feltétlenül javulnia a csapatnak?

Rendületlenül és intenzíven dolgozunk. Az adogatás csaknem minden csapat problémája, a mienk is. A kitűnő szervafogadás a hatékony támadás alapja. Pápai Péter liberóként sokat dolgozik ezen, és sokat fejlődött már. Azt is tudjuk, hogy a győzelem egyik alappillére a pszichikai állóképesség.

A komáromi csapat negyedik extraligás évadjában milyen eredménnyel lenne elégedett?

Célunk egy érem, és minél fényesebb.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?