EREDMÉNYEK – ESEMÉNYEK

A Francia Labdarúgó Liga szerdai döntése szerint az élvonalban ezüstérmes, s így Bajnokok Ligája-induló Monaco a következő szezonban csak a második osztályban szerepelhet, ha nem rendezi anyagi gondjait. A miniállam csapatának adósságát 53 és 87 millió euró közöttire becsülik.

A Francia Labdarúgó Liga szerdai döntése szerint az élvonalban ezüstérmes, s így Bajnokok Ligája-induló Monaco a következő szezonban csak a második osztályban szerepelhet, ha nem rendezi anyagi gondjait. A miniállam csapatának adósságát 53 és 87 millió euró közöttire becsülik.

Szombaton kispályás labdarúgótornát rendeznek Pozsonypüspökiben. A 3. Rajna Tibor emlékverseny a Triskáč-pályán 10 órakor kezdődik, s két helyi öregfiúcsapat társaságában bemutatkozik a Szlovákiai Magyar Újságírók és Baráti Körük együttese is.

Győzelemmel ünnepelt Szentpétervár négyfős sakkcsapata. A Néva-parti várost 300. születésnapját többek között egy internetes mérkőzés megrendezésével is köszöntötték. Szentpétervár négyfős csapata a francia csapatbajnok, a NAO Chess Club együttesével mérkőzött meg rapid mérkőzésen. Az orosz együttes végső győzelmét a sakkozás legendájának, a város szülöttjének, a svájci színekben versenyző 72 éves Viktor Korcsnojnak köszönheti, aki három döntetlen mellett az egyetlen nyerést könyvelhette el.

Második lett a naszvadi lányok kézilabdacsapata az iskolai sportközpontok szlovákiai döntőjében. A Senicában rendezett tornán Vlahy Jenő védencei 20:22-re kikaptak a győztes Partizánsketól, 28:24-re verték a vendéglátókat, 24:23-ra pedig a Revúcát. A torna gólkirálynője a naszvadi Zácsik Szandra lett, 32 találattal.

Karel Poborský, a Sparta Praha volt játékosa lett Csehországben az évtized labdarúgója. Erről a Sport napilap internetes szavazása döntött. Tegnap újra szárnyra kapott a hír, hogy a bundesligás 1860 München szeretné megszerezni Poborskýt, aki jelenleg szabad játékos, de tárgyal a Spartával.

Gyenge teljesítménye miatt a Philadelphia kicserélte Roman Čechmánek cseh jégkorongkapust, aki a Los Angeles Kings játékosa lett.

Két változást eszközölt a Szlovák Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága a 2004-es athéni olimpia Top-tímében: törölte a névsorból Radion Kertanti birkózót és a kiválasztottak sorába emelt három pályakerékpárost: Peter Bazálikot, Jan Lepkát és Jaroslav Jeřábekot.

A férfikézilabda HIL döntőjének első mérkőzésén: Považská Bystrica–Frýdek-Místek 30:31 (15:11).

Végleg lemondta a válogatottban való szereplést Jose Luis Chilavert paraguayi kapus, mert nem nevezték a portugálok és japánok elleni barátságos labdarúgó-mérkőzésre. Az eredményes szabadrúgásairól híres hálóőr tavaly szeptember óta – akkor szakított a francia Strasbourg csapatával – sehol sem védett.

Az olasz Dario Frigo nyerte a Giro d’Italia olasz kerékpáros körverseny 18., 174 km hosszú tegnapi szakaszát. Honfitársa, Simoni lett a második, és ezzel megerősítette vezető helyét az összetett versenyben.

Csütörtöki ülésén nem szavazott meg támogatást Siófok város képviselőtestülete az élvonalbeli labdarúgócsapatot működtető kft.-nek. Az előterjesztésben szereplő 67,3 milliós, és az újabb, 30 millió forintos ajánlatot is elvetették. Ezzel az összeggel lehetett volna hozzájárulni a következő bajnokságba nevezéshez. A képviselők úgy döntöttek, hogy az új tulajdonosok által felajánlott 10 százaléknyi üzletrészre sem tart igényt a város.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?