„Emelt fővel távozom” – mondja a DAC búcsúzó trénere

SZABÓ ZOLTÁNFél évvel szerződése lejárta előtt a DAC tulajdonosa menesztette Radványi Miklós vezetőedzőt.

SZABÓ ZOLTÁN

Fél évvel szerződése lejárta előtt a DAC tulajdonosa menesztette Radványi Miklós vezetőedzőt. A sárga-kékek egykori gólgyárosa 2008 óta (egy rövid szenci, illetve komáromi kitérőt leszámítva) dolgozott a klubnál, először másodedzőként, majd a 2010/2011-es szezonban, illetve 2012 nyarától vezetőedzőként tevékenykedett. A 46 éves szakembert az elbocsátásáról és a jövőbeli terveiről is kérdeztük.

Miként fogadta, hogy menesztették?

Ilyen az edző élete. Egyszer fenn, egyszer lenn. Hazudnék, ha azt mondanám, nem lepett meg, hogy leváltottak. Főleg az, hogy a téli felkészülés közben küldtek el. Azt simán elfogadom, hogy a klubtulajdonos külföldi edzővel képzeli el a folytatást. Világi Oszkár rendkívül fair volt velem, megígérte, hogy kifizeti a szerződésem végéig járó összeget, emellett felajánlotta, hogy maradjak a klubnál. Elmondtam, hogy én elsősorban edző vagyok, végül abban maradtunk, hogy pár héten belül leülünk, és egy pohár bor mellett elbeszélgetünk. Akkor majd szívesen meghallgatom, milyen pozícióban számítanának rám a DAC-nál.

Miként tekint vissza az elmúlt két és fél évre, amióta megszakítás nélkül vezette a csapatot?

Kevés edző mondhatja el magáról, hogy ilyen hosszú időt töltött el egy helyen. Katasztrofális körülmények voltak a klubnál, amikor 2012 nyarán átvettem a II. ligába kiesett gárdát, mégis sikerült feljutnunk. Ez fantasztikus dolog volt, hiszen az anyagiakban dúskáló Podbrezovát előztük meg. A következő szezonban bundagyanú miatt több játékosunkat eltiltották, és hat pontot levontak tőlünk, a fantasztikus tavasznak köszönhetően mégis kivívtuk a bentmaradást. Elismerem, a tavalyi ősz vége a vártnál gyengébbre sikerült, csak kilencedikként zártunk, de minimális a lemaradásunk az előttünk állóktól. Mindent összevetve azt hiszem, emelt fővel távozom szeretett klubomtól. Az edzői pálya nem egy életbiztosítás, így mindig számolni kell a menesztéssel. Annak viszont örülök, hogy megismerhettem Világi Oszkárt. Neki köszönhetően az utóbbi egy évet tényleg elsőligás feltételek között tölthettük, viszont az ezt megelőző időszak nagyon viharos volt, csúsztak a fizetések, a stadionban nem volt villany, meleg víz és gáz…

Ismeri az utódját?

Nem.

Mit fog most csinálni?

Először is jól kipihenem magam. Eleinte biztosan furcsa lesz a mindennapos focistressz nélkül, de majd csak megszokom. Úgy tervezem, március elején két hétre elmegyek Berlinbe volt saarbrückeni játékostársamhoz, az egykori német válogatott Falco Götzhöz. Vele tapasztalatszerzés céljából meglátogatunk néhány berlini csapatot, jó lenne találkozni a magyar szövetségi kapitánnyal, a Hertha U15-ös csapatát edző Dárdai Pállal is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?