Elszalasztott lehetőség

Torinó. Megvédi-e Budapesten szerzett Eb-címét Sebestyén Júlia – a magyar szurkolók számára ez volt a torinói műkorcsolya Európa-bajnokság legfontosabb kérdése. A szezon eredményeit nézve erre nem sok esély mutatkozott.

Ők szerezték a torinói Eb utolsó érmeit: Irina Szluckaja lett az első (középen), Susanna Pöykiö (balra) a második, Elena Ljasenko pedig a harmadik.TASR/AP-felvételDe szombat délután a Palavela Sportcsarnokban meglepő dolgok történtek... Az idény nagy visszatérője, az eddig verhetetlennek tűnő orosz Irina Szluckaja hibázott. Szimpla és dupla ugrások, majd a tripla lutz után egy esés... S bár a kezdeti nehézségek után Szluckaja magára talált, a magyar szívekben egy pillanatra felcsillant a remény. A lehetőség megvolt.

A rövidprogram után még a második helyen álló Sebestyén Júlia a favoritok közül utolsóként lépett jégre. Helyzeti előnye volt tehát, tudhatta, hogyan futottak a többiek. A magyar versenyző azonban nem tudta kihasználni a kínálkozó alkalmat. Többször is rontott, s a tripla toelopp után ő is megtapasztalta a jég keménységét. A pontszámok megjelentével az így a negyedik helyre visszacsúszott Júlia zokogva vonult az öltözőbe.

A női kűr az utolsó percig nyitott volt, az izgalmakra tehát nem lehet panasz. A színvonalra annál inkább. Hibátlan produkciót a huszonnégy versenyző közül egy sem tudott bemutatni.

Az arany így a káprázatos rövidprogramot futó, s a kűrben a legkevesebbet rontó Irina Szluckajáé lett, aki Torinóban már hatodik Európa-bajnoki győzelmét szerezte. „Mikor lefutottam a kűrömet, azt gondoltam, ezt minél gyorsabban el kell felejteni... Nem néztem Júlia futását, anyukámmal beszélgettem inkább... Aztán elesett, s az esélyeim újra visszatértek. Nem tudom, ki adta ma nekem ezt az aranyat, ez talán egy isteni ajándék” – vallotta be az önkritikus Szluckaja, aki súlyos betegségből felépülve a Grand Prix-döntőt követően újra bebizonyította, bár még mindig gyógyszereket szed, a jégen legyőzhetetlen.

S bár Sebestyén ott állt a lehetőség kapujában, a krónikákba Irina Szluckaja neve kerül...

EREDMÉNYEK

JÉGTÁNC: 1. Tatjana Navka, Roman Kosztomarov (orosz) 214,97; 2. Jelena Grusina, Ruszlan Goncsarov (ukrán) 205,30; 3. Isabelle Delobel, Olivier Schönfelder (francia) 202,10; ... 10. Hoffmann Nóra, Elek Attila (magyar) 160,13.

NŐK: 1. Irina Szluckaja (orosz) 168,71; 2. Susanna Pöykiö (finn) 158,93; 3. Elena Ljasenko (ukrán) 158,02; 4. Sebestyén Júlia 157,13; ... 18. Póth Diana 108,89; ... 24. Pádár Bianka (magyarok) 92,18; ... 27. Jaqueline Belenyesi (szlovák).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?