Élsport és örömforrás

Pozsony. Utazásai közben két napra hazaérkezett Jana Šeďová, Szlovákia legjobb hódeszkása, aki tegnap a sajtó munkatársaival is találkozott. A 27 éves pozsonyi hölgy (a Burton profija) a már javában tartó versenyidénybeli célkitűzéseiről nyilatkozott: „Jelenleg 28. vagyok a FIS világranglistáján.

Nagano után Salt Lake Citybe készülDömötör Ede felvétele Pozsony. Utazásai közben két napra hazaérkezett Jana Šeďová, Szlovákia legjobb hódeszkása, aki tegnap a sajtó munkatársaival is találkozott. A 27 éves pozsonyi hölgy (a Burton profija) a már javában tartó versenyidénybeli célkitűzéseiről nyilatkozott: „Jelenleg 28. vagyok a FIS világranglistáján. A következő hónapokban arra törekszem majd, hogy minél több előkelő, ha lehet dobogós helyezéssel javítsak besorolásomon, mert ez lesz a mérvadó a Salt Lake City-i olimpián a rajtszám kiosztásakor. A legjobb tizenhatba akarok jutni, s erre képesnek tartom magam. Nagano után második olimpiámon érmet szeretnék szerezni. Tagja vagyok a szlovák TOP-tímnek, így anyagiakban és orvosi ellátásban is támogatásban részesülök. Persze, vannak elvárások is. Voltaképpen a legjobb harminc versenyző közül bárki győzhet az olimpián, annyira kiegyensúlyozott a mezőny, elég egy apró megingás, s máris elúszik a döntő. A versenyidényben mindenképpen az ötkarikás szereplés a legfontosabb számomra, de nem akarnám elhanyagolni az ISF szövetség világsorozatát sem. Nem szeretnék lejjebb csúszni a ranglistán. Úgy érzem, most már megérett a hódeszka az olimpiára, ellentétben Naganóval, amikor a meghívás még felkészületlenül érte a sportágat.”

Már rangidősnek számít a mezőnyben. „Állandóan érkeznek a fiatalabb évjáratok képviselői, s lassan már azt veszem észre, nincs is nagyon idősebb nálam. Megkezdődött az élsportra szakosodás. Én hova tartozom? Igyekszem helytállni a legjobbak között. Számomra a hódeszkázás sohasem lesz csak élsport, csak gürizés. Mindig is örömforrás volt, s remélem, az is marad. S mivel jelenleg ebből is élek, így kénytelen vagyok minél többet tenni a sikerért. Csak így van értelme.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?