Előny, hogy idegenben kezdenek

Kassa/Pozsony. A Slovanhoz hasonlóan a kassaiak is öt mérkőzést játszottak a jégkorong ST Extraliga elődöntőjében. Meglepően köny-nyen elbántak (4:1) az alapszakasz nagy részében remekül hokizó zólyomiakkal, akik azonban a körmérkőzéses sorozat hajrájában váratlanul összeroppantak, s a playoffban is csak szenvedtek.

Šimončič, a kassaiak kapusa jó formában védett a zólyomiak elleni playoff-elődöntőben TASR-felvételKassa/Pozsony. A Slovanhoz hasonlóan a kassaiak is öt mérkőzést játszottak a jégkorong ST Extraliga elődöntőjében. Meglepően köny-nyen elbántak (4:1) az alapszakasz nagy részében remekül hokizó zólyomiakkal, akik azonban a körmérkőzéses sorozat hajrájában váratlanul összeroppantak, s a playoffban is csak szenvedtek.

Róbert Spišák, a kelet-szlovákiaíak egyik edzője (Milan Jančuška a másik) is jóval nehezebb párharcot várt: „Amikor az első zólyomi meccset elveszítettük, nem gondoltam volna, hogy zsinórban négy találkozót megnyerünk. A vereség után azonban gyorsan rendeztük sorainkat, és egy nappal később sikerült ledolgozni hátrányunkat. Sokat jelentett, hogy hoztuk a kassai visszavágókat. Alaposan felkészültünk a harmadik zólyomi összecsapásra, jó erőnlétünknek köszönhetjük, hogy a hosszabbításban mi voltunk a szerencsésebbek.”

A kelet-szlovákiaiak egy évvel ezelőtt a harmadik helyen végeztek, s a bajnoki rajt előtt a döntőbe jutást tűzték ki célul, amit, ugye, már teljesítettek. A szakvezetés már korábban közölte, ötmillió korona üti a hokisok markát, ha aranyérmesek lesznek. Nem sokkal a finálé előtt viszont az illetékesek kijelentették: a végső siker esetén ez az összeg magasabb lehet. Erről még mindig tárgyalnak a szponzorokkal...

Tegnap délelőtt még Kassán edzett a csapat – Ščibrant kivéve a keret valamennyi tagja egészséges –, majd a kora délutáni órákban utazott a fővárosba. „Számunkra most is némi előnyt jelenthet, hogy az első két meccset idegenben játsszuk. A taktika a zólyomihoz hasonló lesz, azon fáradozunk majd, hogy az egyik pozsonyi mecset megnyerjük. Mindent megteszünk, hogy négyéves szünet után ismét elhódítsuk a bajnoki címet” – bizakodott Róbert Spišák.

Kassán hatalmas az érdeklődés a döntő mérkőzései iránt. Sajnos, a Lokomotíva mini téli stadionjának lelátóin csupán kétezer néző fér el, így szinte reménytelen dolog belépőhöz jutni a Hernád-parti városban. Ľubomír Veme klubelnök a tegnapi Korzárban azt nyilatkozta, a finálé valamennyi összecsapása megtekinthető majd a központban található 8x6 méteres kivetítőn.

A kelet-szlovákiaiak tisztában vannak azzal, hogy a Slovan a döntő esélyese, de nagyon jól tudják, nem mindig terem babér a favoritnak. Példa erre az 1999-es finálé... (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?