Élen telelnek a farnadiak

Farnad |

<p>A több mint ezerháromszáz lakosú község labdarúgói pazar teljesítményt nyújtottak ősszel, és listavezetőként telelnek a lévai területi bajnokság VIII. ligájában.</p>

Tíz mérkőzésükből mindössze egyszer, a mögöttük csak karnyújtásnyira loholó Hontianske Trsťany otthonában szenvedtek vereséget, a szomszédvárak rangadóján, a málasiak elleni idegenbeli meccsükön pedig csupán döntetlenre futotta erejükből. Mindemellett gólarányuk (42:10) bámulatos, ráadásul ők találtak be a legtöbbször az ellenfelek hálójába, kapusuk, Csomor Patrik pedig a legkevesebb gólt kapta a mezőny csapatai közül.

„Négy évvel ezelőtt voltunk hasonlóan remek formában, ám a végén visszacsúsztunk a harmadik helyre. A mostani bajnokság kezdete előtt konkrét célkitűzést nem fogalmaztunk meg, mivel a mezőny teljesen ismeretlen volt számunkra. Csupán a küzdelemsorozat hajrájában tudatosítottuk, hogy van mit keresnünk az élbolyban. Három régi-új szerzeményünk, Szalai Tibor, Peter Páchnik és Martin Pizúr alakulatunk meghatározó erősségévé vált, a Lévát, Zselízt és a németországi Steinheimet is megjárt harminckét éves Lauko Lóránt pedig az együttes szellemi irányítója lett” – ecsetelte a kifogástalan sorozat összetevőit Nagy János farnadi klubelnök.

Bár hivatalosan csak január közepén kezdik el a tavaszi felkészülést, a játékosok java már most is hetente legalább egyszer a helyi tornateremben edz. Mindez arra enged következtetni, hogy komolyan gondolják a folytatást. Korábban két alkalommal már megmérettették magukat az akkori második osztályban, ám ottani szereplésük rövid életűnek bizonyult. Télen két új labdarúgóval bővítik a keretet, egy támadóra és egy középpályásra lenne szükségük. A faluban azonban kevés az olyan vállalkozó, aki anyagilag is képes lenne támogatni az egyesületet.

„Amennyiben a helyi önkormányzat is felfigyel igyekezetünkre és eredményességünkre, bizonyára megtalálja a segítség módját. Fájó problémánk, hogy a fiatalság nem úgy viszonyul a focihoz, mint ahogy azt elvárnánk. Van egy-egy, a környező falvakkal együtt alkotott diák- és ifjúsági csapatunk, ezekben az alakulatokban összesen tizennyolc fiatal szerepel tőlünk. Szomorú, hogy közülük kétévente csupán egy labdarúgó kerül a felnőtt gárdánkhoz” – vélekedett Nagy János, aki immár tizennégy éve irányítja a farnadi klubot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?