Elégedett a Sparta Praha edzője

Pozsony. A labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörének nyitányán a Real Madridtól elszenvedett 3:2-es vereség ellenére elégedett volt csapata teljesítményével Jaroslav Hřebík, a Sparta Praha vezetőedzője.

A görög Szotirisz Kirgiakosz látványos mozdulattal rúgja el a labdát a Panathinaikosz Athén–FC Porto Bajnokok Ligája-mérkőzésen (0:0) TASR/EPA-felvétel – A Realnak az utolsó percig féltenie kellett az eredményt – mondta a szakvezető. – Nagyon jó mérkőzést vívtunk, kitűnő reklám volt ez a sportágnak. Azonban a futball ilyen. Legalább döntetlent érdemeltünk volna, de, sajnos, kikaptunk.

Hřebík ugyanakkor kicsit mérges is volt játékosaira, mert nem tartották be maradéktalanul a taktikai utasításokat: – Megbeszéltük, hogy amikor csak lehet, kapura lövünk, azonban a fiúk ezt több ígéretes helyzetben elmulasztották.

Vladimir Labant, a prágaiak szlovák védője és a csatár Viktor Sionko egyformán úgy vélte: balszerencsés vereséget szenvedtek, egy pontot ellophattak volna a 2000-es BL-győztestől. Rastislav Michalík, a cseh bajnok szlovák idegenlégiósa (ő lőtte a Sparta első gólját) csak 52 percet játszhatott, mert gyomorgörcsök miatt le kellett cserélni: – Már a szünetben éreztem, hogy baj lesz, nem sokkal a második félidő kezdete után rettenetes fájdalmaim voltak, ezért kellett elhagynom a pályát. Több mint valószínű, romlott ételt ettem a meccs előtt...

A jól értesültek úgy tudják, hogy Michalík már hetek óta azon fáradozik, hogy megszerezze a cseh állampolgárságot, s a közeljövőben játszhasson a cseh nemzeti tizenegyben. Vicente Del Bosque, a Real edzője a mérkőzés után kiemelte a játék magas színvonalát: – Megizzadtunk a sikerért. A találkozó egyes szakaszaiban mi irányítottunk, máskor a Sparta volt fölényben. Bár a hazaiak többet és veszélyesebben támadtak, mindannyiszor sikerült kitörnünk a szorításból. Az döntött, hogy a középpályásaink meg tudták tartani a labdát.

Javier Irureta, a Deportivo La Coruna labdarúgócsapatának vezetőedzője módfelett elégedetten nyilatkozott az Arsenal ellen 2:0-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzés után: – Az első 25 percben lőtt két góllal és az agresszív játékunkkal megtörtük az ellenállásukat. Egyszerűen lerohantuk őket. Nagyon fontos volt a siker, mert a következő két fordulóban idegenben játszunk.

A vesztes Arsenal szakvezetője, Arsene Wenger elismerte, hogy jobb volt az ellenfél: – A Deportivo leginkább az első félórában játszott nagyon jól.

C-CSOPORT: Panathinaikosz Athén–FC Porto 0:0. Játékvezető: Poll (angol); 30 000 néző. Sparta Praha–Real Madrid 2:3 (1:2), góllövők: Michalík (30.), Sionko (72.), illetve Zidane (20.), Morientes (36. és 74.). Játékvezető: Braschi (olasz); 20 000 néző. Ez következik (december 4.): FC Porto–Sparta Praha, Real Madrid –Panathinaikosz athén.

D-CSOPORT: Deportivo La Coruna–Arsenal 2:0 (2:0), góllövők: Makaay (9.) és Tristan (25.). Játékvezető: Hauge (norvég); 25 000 néző. A sűrű köd miatt elmaradt a Juventus–Bayer Leverkusen mérkőzés. Urs Meier svájci bíró kilenc perccel a hivatalos kezdési időpont előtt hozta meg döntését. Az olasz és a német csapat összecsapását jövő szerdára halasztották. Ez következik (december 4.): Arsenal–Juventus, Leverkusen–La Coruna. (MTI, ČTK, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?