Elcsendesedett öltözők

Pozsony. Bánatos és valósághű volt a Szlovákia–ĺrország labdarúgó Eb-selejtező utáni sajtótájékoztató. Szomorú, mert a 2:2-es végeredmény az egyik csapatnak sem kedvezett, sőt a hazaiaknak egyenesen vereséggel ért fel, és valósághű, mivel egyik edző sem bújt üres szavak mögé, reálisan értékelték a történteket.

Pozsony. Bánatos és valósághű volt a Szlovákia–ĺrország labdarúgó Eb-selejtező utáni sajtótájékoztató. Szomorú, mert a 2:2-es végeredmény az egyik csapatnak sem kedvezett, sőt a hazaiaknak egyenesen vereséggel ért fel, és valósághű, mivel egyik edző sem bújt üres szavak mögé, reálisan értékelték a történteket. Nehéz megmondani, melyik szövetségi kapitány volt jobban letörve, Ján Kocian nyúzottnak tűnt, ellenben könnyebben kereste a szavakat, hallgatagabb ír kollégája, Stephen Staunton minden egyes mondatában a csalódottságot emlegette. „Az otthoni környezetben mutatott magabiztosságot nem tudjuk átmenteni az idegenbeli találkozókra. Labdabirtoklásban nem voltunk elég határozottak, és erre a végén ráfizettünk. Most még nagy a szomorúság, de nem tragikus a helyzet. Azt eddig is tudtuk, hogy Csehországban nyernünk kell, most ez a tény még nagyobb bizonyosságot nyert” – summázta Stephen Staunton és a szerdai találkozóra ismét harapós, sorait kissé átrendező ír együttest ígért.

„Igen, ĺrországban” – sütötte el a sajtótájékoztató egyetlen poénját Ján Kocian a kérdésre válaszolva, vajon átélt-e már olyan találkozót, ahol a vendégszurkolók voltak többen. „Örülök az egyenlítésnek, sajnálom viszont, hogy elszalasztottuk a lehetőséget, hogy beleszóljunk a továbbjutásért folyó küzdelembe” – fogalmazott a szlovák kapitány, kiemelve a csapat tartását, hiszen kétszer is egyenlíteni tudott. Ennél azonban többet kívánt. Hasonlóan Stephen Staunton is. Ezért mindkét szövetségi kapitány csendes öltözőbe tért vissza.

A szívére hallgatott a szurkoló

Imádják csapatukat, legyen szó a labdarúgó-válogatottról, vagy más nemzeti együttesről. A zöld hadsereg tagjai, ahogyan az ír szurkolók magukat becézik idegenbe is nagy számban elkísérik kedvenceiket, biztosítva ezzel őket a támogatásukról. Az egyik középkorú szigetországi drukker mesélte a találkozó előtt, hogy a héten halt meg a keresztanyja. Megkérdezte az apját, eljöhet-e a találkozóra. Azt a választ kapta, hogy a szívére hallgasson… Pozsonyban ő is ott volt a mintegy hétezer ír szurkoló között. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?