EKL: Összeomlott a második félidőben a Spartak

foci
Razgrad |

Egy félidőn át bírta a nyomást a Spartak, aztán kiszakadt a gólzsák: a Razgrad 4:0-ra verte a nagyszombatiakat a labdarúgó EKL csoportkörének 1. fordulójában.

Az egyetlen bolgár játékossal felálló hazaiak fölényben voltak az első félidőben is, de akkor még a Spartak-védelem állta a sarat. Rögtön a szünet után azonban gólt kapott – épp Jordanovtól –, aztán gyorsan még kettőt, majd egyet a ráadásban. Így 4:0-lal nyitotta a csoportkört a félházas razgradi stadionban, ahol a mintegy száz vendégdrukker néha túl is kiabálta a bolgár szurkolókat.

Az első félidőt rendben letudták a srácok. Egyetlen esetet leszámítva nem engedtük komoly helyzethez a Ludogorecet. Többet szerettük volna használni a széleket, de az ellenfél ezt megakadályozta. A szünetben arról beszéltünk, többet kell birtokolnunk a labdát, erre rögtön az első percben gólt kaptunk, ez nem történhet meg ezen a szinten. Visszajöhettünk volna a meccsbe Bainovič lehetőségénél, de aztán jött egy újabb bekapott gól. A Ragrad megmutatta az erejét, de így is túlzónak érzem a vereséget. A négy gólból három lényegében a tizenhatoson kívüli lövés után született. A ráadásban kapott gólért is kár, különbség, hogy 0:2-vel vagy 0:4-gyel zárul-e egy meccs – sajnálkozott Michal Gašparík, a nagyszombatiak vezetőedzője.

A hazaiak mestere, Ivajlo Petev érthetően elégedett volt, szerinte akár dupla ekkora arányban is győzhettek volna...

Tény, hogy a bolgár csapat a második félidőben a Spartak minden hibáját megbüntette. „Nem először esett meg velünk, hogy kiálltunk a második félidőre, és 5–10 perc múlva már el is úszott a meccs. Ez történt Poznanban és néhány Niké ligás bajnokin is – jegyezte meg Dominik Takáč, a nagyszombatiak kapusa. – Mindegy gólért kár, mindig lehet jobban védeni. Az összes távoli lövés a védőink mellől érkezett. Nem tudom, tudatos volt-e ez a bolgárok részéről, de mindig csak az utolsó pillanatban láttam meg a labdát. Most már megtapasztalhattuk, hogy milyen Európában játszani, legközelebb jobban fel kell készülnünk erre.

A Spartak két hét múlva a Fenerbahcét fogadja az Anton Malatinský-stadionban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?