Ekelen maradt a szuperkupa

<p>Ekel. A vendéglátók örülhettek a focimeccs végén, miután 4:1-re legyőzték a nemesócsaiakat, s övék lett a szuperkupa.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Nyolcéves hagyománnyal bír a szuperkupa-mérkőzés, melyen a komáromi területi bajnokság I. és II. osztályának győztese találkozik. Általában a hazai környezetben játszó, magasabb osztályban szereplő együttes nyer, s ezen íratlan szabály alól nem volt kivétel a szombati találkozó sem, amely a már V. ligába tartó ekeliek győzelmét hozta.

„Erőnlétileg felülmúltuk ellenfelünket, így félgőzzel is simán hoztuk a meccset. A mintegy 250 szurkoló biztosan nem unatkozott, hiszen sokat lőttünk kapura, a gólok pedig önmagukért beszélnek” – méltatta csapata teljesítményét Csepi Ferdinánd ekeli klubelnök.

„A képzettebb, jó erőkből álló vendéglátók lendületes támadójátékuknak köszönhetően múltak felül bennünket. Kapusunk, Zele Tibor sérülten védett, ami látszott is a teljesítményén. Később le is kellett őt cserélni. Bár megérdemelten győztek az ekeliek, a gólarány talán kicsit túlzott. Saját pályánkon jobban megszorongattuk volna őket” – közölte véleményét Patkó Albert nemesócsai klubelnök.

Idézzük fel a mérkőzés főbb mozzanatait. Előbb meglepetésre Földes Lajos edző védencei ragadták magukhoz a kezdeményezést, és sikerült helyzeteket is kialakítaniuk. A félidő derekán mégis a hazaiak büntették ellenfelük megingását. Erdei pontos jobboldali beadását Farkas senkitől sem zavarva fejjel csúsztatta a hosszú sarokba. Nem sokkal később Hrabovský növelte a Grajcár legénység előnyét, majd közvetlenül a félidőt jelző sípszó előtt Filko szinte lemásolta csapattársa, Farkas első gólnál látott produkcióját, s ugyancsak fejjel továbbította a hálóba a labdát. A második játékrészben ugyan Vicena révén szépítettek az iparkodó vendégek, ám negyedórával később Kürti beállította a mérkőzés végeredményét.

Bármennyire furcsa, a bajnokság gólkirálya, a 29 gólos Horváth Lajos ezúttal nem tudott betalálni a nemesócsai kapuba. A csatár sikertelenségéhez nagyban hozzájárult az őt kitűnően semlegesítő Pastorek is. (áb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?