Éjszakai összecsapások Bahreinben a Forma-1 verseny előtt

Dubai |

<p>Ismét összecsapások voltak szombatra virradó éjszaka Bahreinben több síita faluban kormányellenes tüntetők és a rohamrendőrök között, nem messze Szahírtól, ahol szombaton a Forma-1 autóverseny időmérő edzéseit tartják - közölték szemtanúk.</p>

Több tucatnyian tüntettek a pályától néhány kilométernyire fekvő Karzakanban, al-Málikíjában, Dumisztánban és Szadában. Fiatalok autógumikat gyújtottak fel és Molotov-koktélokkal dobálták a rendvédelmi erőket.

A Február 14-i Fiatalok elnevezésű radikális mozgalom felhívására összegyűlt tömeg kormányellenes jelszavakat skandált és Hamad bin Isza al-Kalifa sejk távozását követelte.

A tüntetők elözönlötték az egyik legfontosabb autópályát is, több kilométernyi hosszan meneteltek, a rendvédelmi erők könnygázt vetettek be ellenük.

A Február 14-i Fiatalok három napra hirdették meg a "harag napját", és ebbe az időtartamba beleesik a Forma-1 vasárnapi futama is.

Pénteken, az időmérő edzések első napján a rendőrség erővel oszlatott fel egy többezres tüntetést az el-Manámától négy kilométerre nyugatra fekvő Budajában - közölte az ellenzék.

Az alkotmányreformot követelő síita ellenzék szervezetének ismétlődő tüntetései miatt megerősítették az autóverseny biztonsági intézkedéseit.

Szalman bin Hamad al-Kalifa trónörökös ezúttal kizárta a nagydíj elmaradását. Tavaly a kormányellenes síita tüntetések és szunnita kormányzat megtorlása miatt a szervezők törölték a Forma-1 futamot.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?