Együtt tartotta a gútai gárdát

J. MÉSZÁROS KÁROLYA judo extraliga árnyékában zajlott 2013-ban a Duna-liga, az amatőr csapatok szlovákiai nyílt bajnoksága. Két leányvári együttes csatlakozott a négytagú hazai mezőnyhöz. Négy tornán folytak a küzdelmek, az utolsó a magyarországi Piliscsabán.

J. MÉSZÁROS KÁROLY

A judo extraliga árnyékában zajlott 2013-ban a Duna-liga, az amatőr csapatok szlovákiai nyílt bajnoksága. Két leányvári együttes csatlakozott a négytagú hazai mezőnyhöz. Négy tornán folytak a küzdelmek, az utolsó a magyarországi Piliscsabán. Ott a Leányvár B és a gútai együttes gyűjtötte a legtöbb pontot, de a négy forduló összegzése után az utóbbi alakulat végzett az élen, éppen a leányváriak előtt.

„Örülök elsőségünknek. Pontosan ezt a szerepet szántuk az idén életre hívott csapatbajnokságnak – mondta lapunknak az elsőség kapcsán Vincze Ferenc gútai klubelnök és vezetőedző. – Létrehoztunk egy olyan versenysorozatot, ahol az amatőrök léptek tatamira. Olyan judósok, akik iskola és munka mellett sportolnak. Közben sikerült együtt tartani a gárdát, a Duna-liga összefogta a társaságot. Annak is örülök, hogy ilyen jól ment a versenyzés, hiszen négy tornából három alkalommal a legtöbb pontot szereztük, csak egyszer szorultunk a második helyre. Közben fiataljaink – a két 66 kilós, Vajkai Károly és Román Sándor – is beépültek a csapatba. Igaz, a szükség hozta bevetésüket, de ők megszolgálták a bizalmat, pontokat hoztak szereplésükkel.”

A gútaiakon meglátszott a múltjuk, mondja a vezetőedző. „Érett gárda, de nem tudott eleget edzeni, így az extraligás profi klubokkal sem lehet lépést tartani – folytatja, utalva a múltra. – Tehát potenciál van a csapatban, csak elegendő edzés nélkül a pofozógép szerepe jutott nekünk az élvonalban. Itt viszont volt a fiúknak sikerélményük, hiszen hasonló helyzetben lévő versenyzőkkel találkoztak. Kár, hogy Gúta nem tud extraligás feltételeket teremteni cselgáncsozóinknak.”

A három kerületi judoszövetség – Nyitra, Nagyszombat, Pozsony – által életre hívott és a magyarok számára nyitottá tett bajnokságnak is volt vonzereje. „És sportértéke is van az elsőségünknek, bár nem a legjobbakkal versenyeztünk – teszi hozzá Vincze Ferenc. – Ez a versenyforma klubunk számára elfogadhatóbb volt, kisebb távolságokon belül megoldottuk a szereplést, hiszen a négy torna 110–120 kilométeres körzetben zajlott. Főleg a leányváriak B jelű csapata volt nagyon erős. Soraiban olyan egyéniségek harcoltak, mint Kunyik Zsolt vagy Szabó Frigyes, akik nagy nevek a judóban. A négy szlovákiai résztvevőből három – a pozsonyi Sokol, a galántai Arkádia és mi – tavaly még extraligás volt. Ez is jelzi, másoknak is jól jött a Duna-liga. És ezzel még nincs vége. Idén bővülhet a mezőny. Az osztrákok is érdeklődnek, és sportgimnáziumi háttérrel a nagyszombatiak is indulnának. Lesz tehát folytatás.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?