Egyre értékesebb a szapiak skalpja

Szap. Két évvel ezelőtt még a dunaszerdahelyi területi bajnokság legalsó vonalában szerepeltek, idén ősszel a VII.

Szap. Két évvel ezelőtt még a dunaszerdahelyi területi bajnokság legalsó vonalában szerepeltek, idén ősszel a VII. ligában veretlenül meneteltek, listavezetőként telelnek, bajnoki címre, feljutásra törnek a szapiak.

Négy évvel ezelőtt új vezetőséggel, Csütörtöki Tamás klubelnök irányításával rajtolt el a szapi focireneszánsz. „Az első évben az infrasturktúra javítására összpontosítottunk, egy esztendő elteltével már a feljutást tűztük ki célul. Tavaly a VII. liga újoncaként a tabella harmadik lépcsőfokán értünk célba. Társaimmal nem túl gyakran hangoztattuk, nem is nagyképűségből mondom, de már az augusztusi rajtot megelőzően azt terveztük, hogy jövőre a VI. ligában tesszük le a klub névjegyét. Egyébként ilyen magaslatokban még sosem járt ötszázötven lelket számláló településünk” – értékelte a négyéves ciklust, mondta ki kertelés nélkül a kitűzött célt a klubelnök.

Vajon mitől lett verhetetlen armada a szapiak alakulata? „Egyszerű a válasz. Jó a csapat, remek a hangulat az egy célért küzdő összetartó kollektívánkban. Rendkívül fontosak a kötődések. A játékoskeret felét hazaiak alkotják. Csodafegyverünk a csapat és mezőny gólkirálya, Csicsay Sándor, aki ősszel huszonhatszor volt eredményes. Ő egy olyan típusú labdarúgó, aki a ziccereket elpuskázza, a semmiből pedig futószalagon lövi a gólokat. Kovács Szilárd személyében kiváló képességű kapusunk van. Egyébként ősszel mi kaptuk a legkevesebb gólt, szám szerint tízet. A fiatal tehetségek közül középső középpályásunk, Csicsai Dávid már most az egyik meghatározó futballistánk. De sorolhatnám a társakat is, mindannyian megérdemelnék, hogy név szerint említsem őket. A színvonalas, látványos játékhoz megfelelő anyagi hátteret a szapi önkormányzat, a polgármesteri hivatal biztosítja. Néhány magánszemély is besegít, de önerőből is sok mindent sikerült beteremtenünk. Kártyaversenyeket, bálokat, falunapokat szervezünk. Leegyszerűsítve: kis pénzből is képesek vagyunk kiváló eredményeket, közönségvonzó focit nyújtani – nyilatkozta a teljesítményt értékelve a tisztségviselő, aki azt is elmondta, hogy nyártól edzőként Csölle Norbert irányítja az együttest, mely vendéglátóként legutóbb több mint két évvel ezelőtt szenvedett vereséget. – 2013. október 6-án, ez még a VIII. ligában történt, zsákmányoltak nálunk három pontot a csallóköznádasdiak, akiktől 1:0 arányú vereséget szenvedtünk. Azóta hazai pályán veretlenek vagyunk. Reméljük, sorozatunkat tavasszal megnyújtjuk, s felsőbb osztályba kerülünk” – zárta idény végi összegzését Csütörtöki Tamás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?