Egyik edző sem lelkes az angol párharc előtt

Liverpoolban az angol párharc első felvonására kerül sor, míg a Barcelona favoritként látja vendégül az AS Romát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mai mérkőzésein.A két angol csapat a nemzetközi porondon még nem játszott egymással, az összesített mérleg pedig jócskán a Liverpool oldalára

Liverpoolban az angol párharc első felvonására kerül sor, míg a Barcelona favoritként látja vendégül az AS Romát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mai mérkőzésein.

A két angol csapat a nemzetközi porondon még nem játszott egymással, az összesített mérleg pedig jócskán a Liverpool oldalára billen, ugyanis 87 győzelem és 46 döntetlen mellett a Manchester City csak 46 alkalommal nyert.

Ez lesz a 17. angol párharc az európai kupaporondon, s a Liverpoolnak van ebben a műfajban nagyobb rutinja, ugyanis már öt ilyet vívott a BL-ben, s ezek közül hármat megnyert, míg a Manchester City csak egy 1971-es, Chelsea elleni – ráadásul elveszített – Kupagyőztesek Európa Kupája-elődöntőt tud felmutatni.

A Premier League mostani idényében a két csapat mindkét összecsapása emlékezetesre sikerült: szeptember 9-én Manchesterben 5:0-ra diadalmaskodtak a házigazdák, igaz, a Vörösök Sadio Mané kiállítása miatt korán emberhátrányba kerültek; míg január 14-én az Anfield Roadon 4:3-ra győzött a Liverpool, ezzel megtörte Josep Guardiola együttesének bajnoki veretlenségét.

Ez lesz a két csapat harmadik egymás elleni oda-visszavágós párharca: a Ligakupa 1980/81-es és 2011/12-es idényében is a Liverpool jutott tovább.

„Jól ismerjük egymást. Bevallom, nem igazán akartam ellenfélnek a Cityt, de Pep Guardiola sem volt túl lelkes a sorsolás után. Nem lehet, hogy csak védekezünk, és abban bízunk, hogy az ellenfél majd nem lő gólt. Aktívan kell játszanunk, le kell támadnunk az ellenfelet” – nyilatkozta Jürgen Klopp, a Liverpool edzője.

A Barcelona és a Roma párharcának egyértelmű esélyese a katalán sztárcsapat, ugyanakkor az olaszoké az előny abból a szempontból, hogy a visszavágót játszhatják hazai pályán.

A Barcelona sorozatban 11. alkalommal érdekelt a negyeddöntőben, 2008 és 2013 között mindig továbbjutott, a legutóbbi két szezonban azonban a sorozat ezen szakasza a végállomást jelentette a számára.

A Barca hétvégén 2:2-es döntetlent játszott a Sevillával a bajnokságban, úgy, hogy a 87. percben még 2:0-s vesztésre ált, ám jött Suárez és Messi. „Messi nem volt százszázalékos állapotban, de legalább egy órára a pályára küldtem, mert egyetlen labdaérintése is döntő lehet. Ez most is bebizonyosodott” – nyilatkozta Ernesto Valverde, a katalánok edzője.

Az AS Roma története harmadik BL-negyeddöntős párharcára készül, az eddigi kettőt elbukta, mindkét alkalommal a Manchester Uniteddel szemben.

A két csapat a 2015/16-os idényben a csoportkörben került szembe egymással, a Stadio Olimpicóban Luis Suárez góljára Alessandro Florenzi válaszolt egy sokáig emlékezetes félpályás találattal, míg a Camp Nou Stadionban a Barcelona fél tucat gólt lőve kiütéses, 6:1-es győzelmet aratott.

A statisztikák alapján a rómaiak főként egy szoros vereségben vagy egy esetleges döntetlenben bízhatnak, ugyanis a Barca 2013 szeptembere óta nem kapott ki saját közönsége előtt a BL-ben, ugyanakkor annak a két csapatnak, amely döntetlent ért el a katalán fővárosban – az Atlético Madridnak és a Juventusnak –, sikerült búcsúztatnia a gránátvörös-kék alakulatot. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?