Egervári jól érezte magát

Aczél Zoltán a fogadási csalá-sok jelentőségéről nyilatko-zott a tévében, a Fradi otthon is megünnepelte bajnoki címét, Csertői Aurél kifakadt. Összegzés a magyar labdarúgás múlt hetéről.A mögöttünk álló hetekben bizony nemcsak a futballpályán történtek érdekes események a magyar labdarúgásban.

Aczél Zoltán a fogadási csalá-sok jelentőségéről nyilatko-zott a tévében, a Fradi otthon is megünnepelte bajnoki címét, Csertői Aurél kifakadt. Összegzés a magyar labdarúgás múlt hetéről.

A mögöttünk álló hetekben bizony nemcsak a futballpályán történtek érdekes események a magyar labdarúgásban. Március végén ítéletet hozott a Pesti Központi Kerületi Bíróság a „REAC-os bundaügyben”, amelyben a tizenegyedik rendű vádlott, Aczél Zoltán, a rákospalotai csapat egykori edzője egy évi börtönbüntetést kapott, másfél évre felfüggesztve. A bíró elmondta, hogy Aczélt csak pénzbüntetéssel szerette volna sújtani, erre azonban nem volt lehetősége.

Nem sokkal később Aczél Zoltán is megszólalt. A tréner, aki később dolgozott a Siófok, a Diósgyőr és a Haladás trénereként, a Hír Televízió Középkezdés című műsorában a következőket nyilatkozta: „Remélem, hogy ezt pár év múlva be tudom bizonyítani, de 2002-től 2010-ig a magyar bunda (s itt a fogadási csalásokról beszélünk) ennek a sportágnak a rejtett finanszírozása volt.” Aczél emellett beszélt arról is Horti Gábornak, hogy egyes játékosai olyan hibákat vétettek a mérkőzéseken, amelyeket serdülőcsapatokban sem szabadna elkövetni, illetve arra is utalt, hogy ő a maga részéről többször jelezte a klubvezetőknek, hogy valami nem stimmel bizonyos futballistáival. A műsorban elhangzottak alapján szinte érthetetlen, hogy Aczélt és társait miért nem mentették fel minden vádpont alól.

A bíróságról ruccanjunk át a Fradi-pályára. Szerdán saját szurkolói előtt ünnepelhetett a Ferencváros, Thomas Doll magyarul köszönte meg a szurkolóknak a biztatást, Gyömbér Gábor pedig elnézést kért tőlük, amiért tizenkét évet kellett várniuk az újabb bajnoki aranyra. Tegyük hozzá: a Fradi nagyjából „harmadház” előtt ünnepelt, a Nemzeti Sport adatai szerint mindössze 7594 szurkoló volt jelen a Paks elleni 5:2-es győzelem során a stadionban. A mérkőzés utáni sajtótájékoztató kisebb botrányba fulladt, mert a vendégek edzője, Csertői Aurél mindössze arra volt hajlandó, hogy gratuláljon a Fradinak a bajnoki aranyéremhez. Ezután indulatosan felállt, majd ahelyett, hogy az őt marasztaló újságíró kérdésére válaszolt volna, a játékvezetőt kezdte bírálni.

Dunaújvárosban viszont igazán barátságos volt a hangulat! A szombati MTK–Diósgyőr mérkőzés utáni edzői nyilatkozatok legalábbis erről árulkodnak. „Az első félidőben frissebben mozogtunk, de ahogy mondani szokták, nem találtuk meg az ösvényt. Szerencsére a diósgyőriek sem” – bölcselkedett a meccs után az MTK részéről Teodoru Vaszilisz. Aztán rátett még egy lapáttal: „Diósgyőri kötődésemet mindenki ismeri, ott élnek a szüleim, a barátaim. Hangsúlyozom, két kulturáltan futballozó csapat játszott”. Tényleg fantasztikus mérkőzés lehetett, nem csoda, hogy a DVTK trénere, Egervári Sándor is jól érezte magát. „Rengeteg emlék ötlött fel bennem. Három éven keresztül voltam itt, Dunaújvárosban edző. Sok kedves régi ismerőssel találkoztam” – olvassuk a Nemzeti Sport honlapján, s szinte látjuk magunk előtt az elérzékenyült mestert, amint a régi cimborákkal zrikálódik. Az eredmény pedig? Barátságos 0:0.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?