Duslo: enyhe csalódás az ötödik hely

<p>Ugyan csak ötödik lett a vágsellyei Duslo női kézilabdacsapata a WHIL alapszakaszában, ám az élmezőny csapataival is szoros csatákat vívott.</p>

OROSKY TAMÁS

A tavalyi idényben a hatodik helyen végeztek a vágsellyeiek a cseh–szlovák női kézilabda-bajnokságban (WHIL), így a mostani szezonnak egyértelmű céllal vágtak neki: javítani a pozíción. „Annak ellenére, hogy fiatal csapatunk van, előrébb akartunk végezni, mint a 2012/13-as idényben, ami az ötödik hellyel sikerült. De nagyobb ambícióink voltak, a dobogóra vágytunk – kezdte az elmúlt hónapok értékelését Rudolf Petrikovič, a Duslo vezetőedzője. – Az első mérkőzést leszámítva, amikor még nem állt össze a csapat, és hazai pályán nyolcgólos vereséget szenvedtünk a cseh Mosttól, nagyon jól kezdtünk. A folytatásban is minden ellenfelünkkel kiegyenlített meccset vívtunk, négyszer csak egyetlen góllal kaptunk ki, egyszer pedig kettővel. Vagyis kis szerencsével jóval több pontot szerezhettünk volna, meglehetősen bánt, hogy nem így lett.”

A vágsellyeiek végül 15 győzelem mellett 7 vereséget szenvedtek, a házi gólkirály a 101 találatig jutó Simona Szarková lett. Petrikovič azonban három másik játékossal volt igazán elégedett. „A legjobb teljesítményt a két szélső és a beálló nyújtotta, Bízik Réka, Lucia Súkenníková és Ivana Trochtová minden dicséretet megérdemelnek, valódi húzóemberek voltak” – válaszolta lapunk kérdésére gondolkodás nélkül a 45 éves tréner.

Azon sem kellett sokáig morfondíroznia, hogy felidézze a legjobban sikerült meccseket. „Hazai pályán a nagymihályiak és a Poruba legyőzésekor játszottunk nagyon jól, de a Iuventa elleni idegenbeli vereség során is elégedett voltam a játékkal, legutóbb pedig Olomoucban is jól kézilabdáztunk. Másrészt a Zlínben elszenvedett 26:25-ös vereség volt a szezon egyik mélypontja, a másik pedig a Veselí elleni vágsellyei meccs. 24:17-re nyertünk ugyan, de a lányok akkor teljesítettek a leggyengébben irányításom alatt.”

A hazai playoffra azonban mindenképp a szebbik arcát kell mutatnia a Duslónak, mivel már az április 26-án kezdődő elődöntős sorozatban is komoly feladat vár a tavalyi ezüstérmesre: úgy kell túljutniuk a Partizánske csapatán, hogy az esetleges sorsdöntő meccset az ellenfél játszhatja otthon, mivel egyetlen ponttal, de megelőzte a WHIL-ben a vágsellyeieket. „Kiegyenlített találkozók lesznek, amelyeken a játékosok aktuális egészségi állapota és a szerencse is fontos szerepet játszhat” – jegyezte meg Petrikovič.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?