Dudát is behívta Kozák

<p>Ján Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a november 15-i, Macedónia elleni Eb-selejtezőre és a három nappal később sorra kerülő, finnek elleni barátságos mérkőzésre.</p>

SITA-JELENTÉS

A 23 tagú keretbe két újonc kapott meghívót: Ondrej Duda, a Legia Warszawa, és Patrik Hrošovský, a pilseniek játékosa. „Mindketten huzamosabb ideje jó teljesítményt nyújtanak klubjukban. A sikeresen szereplő U21-es válogatottnak voltak a tagjai, amelybe a selejtezősorozat alatt nem akartam belenyúlni. Most szeretném látni, mire képesek a legjobbak között. Hogy már a macedónok ellen játszanak-e majd, vagy csak a finnek ellen, idővel elválik” – nyilatkozta Ján Kozák.

Filip Hološko és Dušan Švento legutóbb márciusban, az Izrael elleni győztes (3:1) meccsen léptek pályára a nemzeti csapatban, és most újra lehetőséget kapnak a szövetségi kapitánytól. „Nehéz döntés volt kihagyni Martin Jakubkót, aki a válogatottban mindig mindent megtett a sikerért, és sosem okozott csalódást, de nemrég operáción esett át, s hosszabb ideje nem játszik a csapatában. Hološko viszont, miután a Besiktasból kölcsönbe a Rizesporhoz került, rendszeresen játéklehetőséget kap, jó formában van, ezért döntöttem mellette. Šventóval mindig is számoltam, csak egészségi gondjai miatt nem hívtam be eddig. Műtétje után beküzdötte magát a bundesligás Köln kezdőcsapatába, aminek nagyon örülök” – magyarázta Kozák.

A 60 éves szakember ezúttal csak egy futballistára számít a Fortuna Ligából a zsolnai Viktor Pečovský személyében, a korábban többször is nevezett nagyszombati Erik Sabo csak a tartalékok között kapott helyet – többek között a DAC-ot erősítő Saláta Kornéllal együtt.

A három kapus között most is ott van Novota János, a bécsi Rapid hálóőre. Némi meglepetésre meghívót kapott a csatár Adam Nemec is, aki a Bundesliga II-es Union Berlinben szinte egyáltalán nem jut szóhoz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?