Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

Döntetlenezett a DAC Trencsénben, a gálázó Slovan a bajnok

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 9. fordulójában a DAC 1:1-es döntetlent játszott Trencsénben, míg a Slovan könnyedén nyert Aranyosmaróton és bebiztosította bajnoki címét.   

Aktívabban kezdték a hazaiak a mérkőzést, Jedličkának a 8. percben kellett először védést bemutatnia Ikoba lövésénél. Két perccel később a DAC is veszélyeztett, Divkovic megpattanó lövése centikkel kerülte el a kaput, a lövést követő szöglet után pedig Schäfer Andrásnak is csak nagyon kevés hiányzott a gólhoz.

A 27. percben egy Divkovic–Ramírez akció végén Nicolaescu közelről a hálóba pofozta a labdát, de les miatt érvénytelen lett a találat. A 36. percben Balic remek indítása után Ramírez került óriási ziccerbe, de csak Kukučkába lőtte a labdát. Egy perccel később a túloldalon Ikoba fejelt fölé egy veszélyes szituációban, majd Ligeon is  megeresztett egy veszélyes lövést. Az első félidő utolsó perceiben ismét a trencséniek voltak aktívabbak, több ígéretes helyzetük is volt.

Az első játékrészben a trencséniek egyenrangú ellenfelei voltak a dunaszerdahelyieknek, sőt, a játék bizonyos szakaszaikban dominálni is tudtak. A hazaiak középpályáját jól mozgatta a kreatív Zubairu, elöl pedig Ikoba volt rendkívül aktív. A DAC csapatában a Ramírez–Nicolaescu csatárduó mellett a széleken Divkovic és Taiwo is támadószellemben játszott, így a sárga-kékek nem tudtak dominálni a középpályán, de még csak effektíven letámadni sem. 

Szünet után valószínűleg ezért is érkezett a halovány Nicolaescu helyére Nebyla. Ekkor a dunaszerdahelyi játékosok már minden bizonnyal tudták, hogy a Slovan magabiztosan, 4:0-ra győzött Aranyosmaróton, így bebiztosította bajnoki címét. 

A jó iram és a helyzetek ennek ellenére a második félidőben sem maradtak el, de folytatás után is mintha a trencséniek akarták volna jobban a győzelmet. Gólt azonban a DAC szerzett: az 57. percben egy szöglet után Eric Davis mesterien találta meg Beszkorovajnijt, aki hat méterről a hálóba bólintott – 0:1.

A gól után nyeregbe került a DAC és uralta a játékot, a hazaiak játékából egyre inkább eltűnt az ötletesség. Egy védelmi hiba után a csereként beállt Moumou juttathatta volna kétgólos előnyhöz a vendégeket, de pontatlanul célzott.

Az utolsó 15 percben azonban a trencséniek magasabb fokozatra kapcsoltak. A DAC a 89. percig állta a sarat, amikor egy bal oldali beadás után Corryn közelről egyenlített – 1:1. Túl sok minden ezután már nem történt, összességében igazságos döntetlen született.

Az utolsó előtti fordulóban az is eldőlt, hogy búcsúznak az élvonaltól a nyitraiak, jövőre a másodosztályt megnyerő liptószentmiklósiak szerepelhetnek a Fortuna Ligában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?