Djokovics fantasztikus

Párizs |

<p> </p>
<p>A férfiaknál Novak Djokovics Roger Federerrel, a nőknél Marija Sarapova pedig Petra Kvitovával találkozik a Roland Garros egyik elődöntőjében. A szerb és az orosz teniszező végső párizsi sikere esetén két taggal bővülhet a teljes Grand Slamet magukénak tudók névsora.</p>
<p> </p>

 

A tavalyi évhez hasonlóan Novak Djokovics–Roger Federer elődöntőt rendeznek férfi egyesben a párizsi nyílt teniszbajnokság egyik ágán. (A másik párost Nadal és a lapzárta után véget ért Ferrer–Murray meccs győztese alkotja.) Pedig nem sokon múlt, és meghiúsult volna a szerb–svájci csata: ugyanis a világelső Djokovics és a harmadik kiemelt Federer is csak ötjátszmás mérkőzésen tudott győzni a legjobb nyolc között.

A léc a szerb esetében rezgett jobban, a hazai Jo-Wilfried Tsonga ellen négy meccslabdát is hárítania kellett a negyedik szettben, ám végül a rövidítésben ő volt a jobb, a döntő játszmát pedig már magabiztosan nyerte (6:1, 5:7, 5:7, 7:6, 6:1).

„A meccs legnagyobb részében Tsonga volt a jobb – nyilatkozta a meccs után Djokovics. – Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy négy mecslabdáról fordítani tudtam, nem is tudom, hogy sikerült. Fantasztikus találkozó volt, remélem, mindenki élvezte.” A szerb hozzátette: tudja, hogy Federer ellen többet kell nyújtania. „Nagyon kell majd koncentrálnom, és kezdettől agresszíven kell játszanom” – írta le a sikerhez vezető utat.

Federer is tisztában van vele, hogy ellenfelének hatalmas motivációja lesz az elődöntőben: egyrészt visszavágni a tavalyi vereségért, másrészt pedig begyűjteni az utolsó hiányzó Grand Slam-trófeát. „Még mindig nem találom a megfelelő játékritmust a tornán. Egy GS-viadal viszont nem sprintverseny, inkább maraton. Úgy gondolom, képes leszek olyan szinten teniszezni, ami elég Novak legyőzésére.”

Federernek volt ideje belerázódni a játékba: az argentin Juan Martin del Potro ellen az első két szettet elvesztve tudott győzedelmeskedni (3:6, 6:7, 6:2, 6:0, 6:3.). Karrierje 31. GS-elődöntőjével beérte az örökranglistát eddig egyedül vezető amerikai Jimmy Connorst. A nőknél a szlovák Dominika Cibulkovát búcsúztató ausztrál Samantha Stosur ellenfele az olasz Sara Errani lesz, akinek sikerével az olaszok sorozatban harmadik alkalommal lesznek képviselve a női elődöntőben (Francesca Schiavone 2010-es sikere után 2011-ben a fináléban maradt alul).

A másik ágon az orosz Marija Sarapova a cseh Petra Kvitovával találkozik. Amennyiben a második kiemelt Sarapova jutna a fináléba, úgy a Roland Garros után ismét ő lenne a világelső, tornagyőzelme esetén pedig teljessé válna Grand Slamgyűjteménye: Wimbledonban (2004), az AusOpenen (2006) és a US Openen (2008) is diadalmaskodott már a 25 éves teniszező. „Az én filozófiám az: ha már ott vagyok egy tornán, akkor azért vagyok ott, hogy megnyerjem” – mondta magabiztosan. (MTI,o-o,SITA)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?