Dibusz Dénes: Éreznünk kell, hogy van esélyünk

fradi

A Bayer Leverkusen lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. A zöld-fehérek bizakodóak és úgy érzik, van esélyük a német gárda ellen.

Csütörtökön este lezajlottak az EL-csoportmásodikok és a BL-csoportharmadikok párharcainak visszavágói, a nyolc továbbjutóval pedig ismertté vált a legjobb 16 mezőnye az Európa-ligában. A továbbjutókhoz Gera Zoltán, a budapesti Puskás Arénában sorra kerülő finálé nagykövete sorsolt ellenfeleket tegnap délben, Nyonban.

A Ferencváros a H csoport győzteseként egyenes ágon jutott a legjobb 16 közé. A Bundesligában 10. helyen álló Leverkusen pedig a Bajnokok Ligája B csoportjának harmadik helyezettjeként került át az El-be, amelyben a legjobb 16 közé jutásért a Monacót ejtette ki. A párharc első mérkőzésére március 9-én kerül sor Leverkusenben, a visszavágót egy héttel később rendezik Budapesten, azonban a Groupama Aréna helyett a Puskás Arénában.

A zöld-fehérek számára nem ismeretlen a német ellenfél, hiszen az Európa-liga előző kiírásában azonos csoportban szerepeltek a Leverkusennel. Akkor idegenben, szoros meccsen 2:1-re kikapott, majd otthon 1:0-ra nyert a magyar csapat.

„Nyilván egy nagyon jó csapatról van szó, komoly ellenfél, de erőt meríthetünk abból, hogy egyszer már elkaptuk őket. Igaz, hogy azóta mindkét gárda picit átalakult, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy úgy kell belemennünk ebbe a párharcba, hogy érezzük: van esélyünk – reagált a sorsolásra Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a klubhonlapnak. – A Leverkusennél talán kaphattunk volna nagyobb sztárcsapatot is, de ők is bivalyerősek, stílusos focit játszanak, komoly nemzetközi rutinjuk van. Ezzel együtt mi bízunk magunkban, és abban is, hogy el tudjuk őket kapni, főleg, ha a fantasztikus szurkolóink is mellettünk állnak majd. A célunk egyértelmű: úgy kell pályára lépni mindkét találkozón, hogy kiharcoljuk a továbbjutástˮ.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke Marco Rossi szövetségi kapitányt idézve egyetlen szóval reagált a sorsolásra: „Easyˮ, azaz könnyű. Rossi akkor posztolta ironiával fűszerezve ezt a szót, amikor a magyar válogatott mellé Németországot, Olaszországot és Angliát sorsolták a Nemzetek Ligájában. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző is jelentkezett egy rövid videóval a sorsolás után. „Tudjuk, hogy értünk vásároltátok meg a meccsbelépőket, nem az ellenfél neve miatt. Írjunk együtt történelmetˮ – mondta az orosz tréner. (lz, MTI)

Érdekes

A nyolcaddöntők párosítása

Bayer Leverkusen–Ferencváros

Union Berlin–Union St. Gilloise

FC Sevilla–Fenerbahce

Juventus–Freiburg

Sporting–Arsenal

Manchester Utd–Betis

AS Roma–Real Sociedad

Sahtar Donyeck–Feyenoord

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?