Dél-szlovákiai fölény Somorján

<p>Somorja/Bős/Madar. Négy elsőséget, három bajnoki címet, összesen tizennégy érmet szereztek</p><p>a dél-szlovákiai klubok versenyzői Somorján,</p><p>a birkózók idei első országos bajnokságán.</p>

ÁGH ISTVÁN

A somorjai Gladiátor birkózóklub szervezésében lezajlott megmérettetésen a juniorok kötöttfogásban csatáztak a győzelemért a helybeli Corvin Mátyás Alapiskola tornatermében. Tizenöt honi egyesület ötven versenyzője lépett szőnyegre. Eredetileg nyolc súlycsoportban hirdettek volna országos bajnokot, de mivel az 50 kilósok mezőnyében a marcelházai Megály Arnoldnak nem akadt ellenfele, ezért ő csupán első helyezettként került a viadal krónikájába. A vendéglátók három elsőségre számítottak, de csak egy bajnoki címet nyertek. „A szerényebb éremtermés ellenére sem szomorkodunk. Čech Dávid egyeduralkodó volt a 96 kg-os súlycsoportban, mondhatni ellenfelei meg sem izzasztották. Ifjabb Szeiler Zoltán ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét, Csuvara Miloš a későbbi győztestől szenvedett vereséget az elődöntőben, s a harmadik helyen zárt. Egyébként négy versenyzőt indítottunk, közülük csupán Kovács Klaudió nem került a dobogóra. A csapatversenyben a második helyen végeztünk” – értékelte a hazaiak produkcióját főedzőjük, Horváth István.

Egyébként a hazaiak neveltje, immár a besztercebányai Dukla színeiben versenyző Horváth Denis is újabb bajnoki címmel került rivaldafénybe. A vendéglátókhoz hasonlóan a bősiek is egy országos bajnoki címet szereztek. „Csibri János kétszer is technikai tussal verte somorjai ellenfelét, ifj. Szeiler Zoltánt. Nagy sikerként értékelem a korát tekintve még kadett versenyzőnk, Rohály József remeklését, aki a 74 kg-os súlycsoport fináléjában az Európa-bajnoki 5. helyezett besztercebányai Horváth Denistől szenvedett nagy csatában vereséget. Az izgalmas, színvonalas párharc végén a nézők vastapssal jutalmazták a két versenyzőt. Szerintem Horváth bírói tévedésnek köszönheti győzelmét” – ecsetelte övéik helytállását Meton Krisztián, a Bősi Birkózó- és Sportklub elnök-főedzője.

Második esztendeje tanul és gyakorol Budapesten a madariak birkózója, Papp Lajos, aki jó formájából kovácsolt bajnoki aranyérmet a csallóközi városban. „Lajos az utóbbi hónapokban sokat fejlődött. Olykor nálunk is edz. Megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki aranyérmet” – nyilatkozta a tehetségről Kohút Milán, a madari birkózóklub elnöke.

A bajnokságon dunaszerdahelyi, gútai és naszvadi versenyző is dobogós helyen végzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?