Dárdai irányítja a Herthát

<p>Berlin. Tegnaptól ideiglenesen Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – Rainer Widmayerrel közösen – irányítja a német élvonalban szereplő Hertha együttesét.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A berlini klub Facebook-oldalán jelentette be, hogy menesztette Jos Luhukay vezetőedzőt és segítőit, egyben jelezte, hogy a csapat korábbi játékosát, a jelenleg a klub utánpótlásában dolgozó Dárdait, illetve Widmayert bízta meg a szakmai munka ellátásával.

„Csak két napunk van a mainzi meccsig, nincs szükség sok beszédre. A csapat minőségével és képességeivel minden rendben van, de nagy harci szellemmel kell kiállnunk a következő mérkőzésre. Az én kívánságom volt, hogy egy olyan, a legmagasabb szinten képzett edző legyen mellettem, mint Rainer Widmayer, hiszen én még mindig tanulok. Természetesen vannak már terveim, de ezeken a jövő héten tudok dolgozni, most minden erőnkkel a Mainz elleni bajnokira koncentrálunk. Remélem, a szurkolók mellém állnak, de ők úgyis ismerik, hogyan dolgozom – mondta Dárdai Pál tegnap délutáni sajtótájékoztatóján. – Amikor Michael Preetz klubmenedzser szerda éjszaka felkért, nem gondolkodtam. A csapat képességei alapján sokkal jobb helyen kellene állnunk. A Mainz ellen nem lesz alibizés, az összeállításnál elsősorban a mentális állapotot veszem figyelembe. A taktikai elemekkel a jövő héten tudunk foglalkozni. Hertha-vérem és magyar szívem van.”

„A kinevezés nem befolyásolja a Hertha és az MLSZ közötti szerződést és a szakember magyar válogatottnál vállalt munkáját” – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján. Az MLSZ beszámolója szerint a berlini klubvezetés már a múlt év végén lefolytatott tárgyalások során jelezte: előfordulhat, hogy az Európa-bajnoki selejtezők vége előtt vezetőedzői szerepet szán a magyar szakembernek a felnőttcsapatnál. „A felek ennek tudatában állapodtak meg Dárdai Pál magyarországi szerepvállalásáról és rögzítették: az esetleges berlini kinevezés nem befolyásolja a szakember itthoni munkáját” – áll az MLSZ közlésében.

Dárdai – a Hertha BSC történetének legtöbb bajnoki mecscsen pályára lépett futballistája – játékos-pályafutása befejezése óta a Herthánál dolgozott, majd tavaly szeptemberben elvállalta év végéig a magyar nemzeti csapat irányítását is. A válogatottal három Eb-selejtezőn hét pontot szerzett, decemberben pedig a kvalifikációs sorozat végéig tartó szerződést kötött a magyar szövetséggel úgy, hogy a Herthánál is megőrizte pozícióját.

A Hertha, amely szombaton Mainzban lép pályára, idén mindkét bajnoki találkozóján veszített, így visszacsúszott az utolsó előtti helyre a tabellán.

A berlini csapatnak volt már korábban magyar vezetőedzője: Csernai Pál 1990. november 13. és 1991. március 12. között irányította az együttest. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?