DAC: Újabb zsolnai fiaskó

Zsolna. 4:1-es vereséget szenvedett a DAC Zsolnán a labdarúgó Fortuna Liga 26. fordulójában, s lecsúszott a hetedik helyre.

Zsolna. 4:1-es vereséget szenvedett a DAC Zsolnán a labdarúgó Fortuna Liga 26. fordulójában, s lecsúszott a hetedik helyre. A sárga-kékek zsinórban negyedik tétmeccsüket vesztették el, röviddel a befejezés előtt Pačinda találata törte meg a dunaszerdahelyiek 397 perces – a bajnokságban 307 – gólcsendjét.

Bátran kezdett a sérüléssel bajlódó Szarka és Straka nélkül pályára lépő DAC, Kwin hosszú passza után Stephens a kapussal állt szemben, ám lövése fölé szállt. Ezután a zuhogó esőben a zsolnaiak előtt adódott lehetőség, Špalek elől Tujvel tisztázott. A túloldalon Stephens fejesét és Michalík erőtlen lövését védte Volešák. A 21. percben váratlanul vezetést szereztek a hazaiak: az argentin Diaz éles szögből leadott lövése Tujvel kapus lábai között pattant a jobb alsó sarokba – 1:0. Peches gól volt. Ezután a DAC kezdeményezett többet, Pačinda és Stephens lövését Volešák hárította. A hazaiak eléggé fáradtan mozogtak, érződött rajtuk, hogy kedden kupameccset játszottak a Slovannal.

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a dunaszerdahelyiek, beszorították a zsolnaiakat, Ľupták bombáját és Sarr lövését a magabiztos Volešák hárította. Tujvel is bemutatott egy bravúrt, Paur közeli fejesét reflexmozdulattal védte. Az egyenlítés helyett azonban hazai gól következett: a 68. percben Letic passza után a negyedi származású Špalek öt méterről a kapuba lőtt – 2:0.

Ezután kitámadt a DAC, és erre ráfizetett: a hajrában a csereként beállt bosnyák Nermin Haskic másfél perc alatt kétszer volt eredményes: előbb fejjel, majd lábbal talált Tujvel kapujába, így 4:0 volt a hazaiak javára. Ekkor már gáláztak a zsolnaiak, Michlík növelhette volna előnyüket, ám Tujvel résen volt.

Úgy tűnt, hogy négygólos hazai győzelemmel zárul a meccs, ám röviddel a lefújás előtt Pačinda a hálóba talált. A sárga-kékek 397 perc után lőttek gólt tétmeccsen, a Fortuna Ligában pedig 307 percet követően. Ez volt a Maric legénység zsinórban elszenvedett negyedik veresége (Žilina 0:3 – Szlovák Kupa, Trnava 0:1, Slovan 0:2, Žilina 1:4). Ráadásul két kulcsember, Kwin és Brašeň is megsérült a találkozón.

A péntek esti meccsre harminc DAC-szurkoló kísérte el a csapatot, akik gyakran túlharsogták a hazaiakat. Nem rajtuk múlott a vereség.

„A 66. percig nyitott volt a mérkőzés, jól zártuk le az üres területeket, amelyekből nagyon veszélyes tud lenni a zsolnai csapat. Voltak lehetőségeink, a vezetést is megszerezhettük volna, ám ezúttal is baj volt a helyzetkihasználással. Az utolsó húsz percben túlságosan is nyitottan játszottunk, és erre ráfáztunk” – értékelte az összecsapást Tomislav Maric, a DAC szakvezetője.

Adrián Guľa, a zsolnaiak szakvezetője így látta a meccset: „Csalóka az eredmény, mert a vendégek sokáig pariban voltak, Špalek gólja volt a perdöntő. A vendégeknek akadtak egyenlítési lehetőségeik, ám Volešák remekül védett.”

„Nagyon csalódott vagyok, nem érdemeltünk ilyen súlyos vereséget. Az első félidőben elég jól játszottunk, csak egygólos hátrányban voltunk, még lehetett volna kezdeni valamit a mérkőzéssel – mondta lapunknak Erik Pačinda. – A szünet után is húsz percig küzdöttünk az egyenlítésért, aztán a hajrában jöttek a védelmi hibák, és ismét elúsztak a pontok.”

A sárga-kékek szombaton (18.20) a listavezető trencsénieket látják vendégül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?