DAC: hiba nélkül védekezni

Dunaszerdahely |

<p>A jó formában levő rózsahegyi együttes otthonában lép ma délután (14.30) pályára a sereghajtó DAC a labdarúgó Corgoň Liga 15. fordulójában. Utóbbi három bajnoki mérkőzésüket elvesztették a dunaszerdahelyiek, s már 280 perce nem lőttek gólt.</p>

A régóta sérüléssel bajlódó Ďuricán és Štajeren kívül az eltiltott Laštovkára sem számíthat a DAC edzője, ráadásul az aranyosmarótiak elleni mecscsen Marcin begyűjtötte negyedik sárga lapját, így ő is hiányozni fog.

„A ViOntól elszenvedett peches vereség lelkileg nagyon megviselte a játékosokat. Több változás lesz a kezdőcsapatban, remélem, akik lehetőséget kapnak, élnek majd vele. A rózsahegyiek az edzőcsere óta feltámadtak, utóbbi öt találkozójukból négyet megnyertek, egyszer pedig döntetleneztek. Csak úgy van esélyünk, ha védelmünk hiba nélkül fog játszani. Hiszen az elmúlt meccseken hátvédjeink legkisebb bakiját is gólokkal büntették a riválisok – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC 36 esztendős szakvezetője. – Többször láttam soros ellenfelünket, amely fegyelmezett és egységes csapattal rendelkezik. Elöl pedig Pavol Masaryk, a liga legjobb csatára okozza a legnagyobb fejtörést, aki 10 találattal biztosan vezeti a góllövőlistát. A balszerencsés összecsapások után már nem is beszélek az esetleges pontszerzésről, elsősorban jól kell futballoznunk. Aztán majd a meccsen elválik, hogy ez mire lesz elég.”

Tegnap délután edzést tartottak a csallóköziek, akik csak a mérkőzés napján utaznak Rózsahegyre.

A DAC várható kezdőcsapata: Kováč–Obert, Struhár, Konečný, Németh Zsolt–Boya (Lénárth), Hílek–Helísek (Kabele), Coric, Matúš–Delarge.

Megtáltosodott a rózsahegyi együttes, amióta Aleš Křeček ül a kispadon. A cseh tréner a 9. fordulót követően váltotta fel Ladislav Jurkemikot, s azóta menetel a gárda: Trnava 2:0 (idegenben), Banská Bystrica 2:0 (otthon), Zlaté Moravce 4:0 (o), Trenčín 1:1 (o), Nitra 3:2 (i).

„Egyáltalán nem becsüljük le a sereghajtó dunaszerdahelyieket, de csalódott lennék, ha nem gyűjtenénk be a három pontot” – olvasható Aleš Křeček edző nyilatkozata a liptóiak honlapján.

A DAC három évvel ezelőtti élvonalbeli visszatérése óta Rózsahegyen ötször találkoztak a csapatok, az első három meccs döntetlennel zárult: 2008 augusztusában 2:2 (g.: Bakoš, Kucka, ill. Kweuke 2), 2009 májusában és októberében 0:0 volt az eredmény. A további két összecsapáson hazai siker született: 2010 júliusában Kroupa két találatával 2:0-ra, 2011 áprilisában pedig Ďubek tizenegyesgóljával 1:0-ra nyert a liptói gárda.

Legutóbb idén augusztusban Dunaszerdahelyen Masaryk és Krbeček találatával 2:0-re győztek a rózsahegyiek, és a meccset követő sajtótájékoztatón Štefan Horný, a DAC edzője bejelentette lemondását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?