DAC: Három pontért Nagymihályba

Hétközi fordulóval folytatódik a Fortuna Liga, a DAC ma (19.00) az utolsó előtti helyen álló újonc nagymihályi Zemplín otthonában lép pályára. A dunaszerdahelyiek a listavezető trencséniek legyőzése után bizakodva utaztak keletre.„Ez egészen más mérkőzés lesz, mint az éllovas elleni volt.

Hétközi fordulóval folytatódik a Fortuna Liga, a DAC ma (19.00) az utolsó előtti helyen álló újonc nagymihályi Zemplín otthonában lép pályára. A dunaszerdahelyiek a listavezető trencséniek legyőzése után bizakodva utaztak keletre.

„Ez egészen más mérkőzés lesz, mint az éllovas elleni volt. A nagymihályiak a kiesés elkerüléséért küzdenek, nagyon harcosak és elsősorban odahaza veszélyesek – mondta lapunknak Erik Pačinda, a szombati meccs hőse, aki 9 góljával beérte klubtársát, Szarka Ákost a góllövőlistán. – Nekünk erősebb a csapatunk, ezt a pályán is bebizonyítjuk. Feljebb akarunk lépni a tabellán, ehhez pedig győznünk kell.”

Szarka Ákos is optimista, de nem számít könnyű meccsre. „Téved, aki azt hiszi, hogy sétagalopp lesz a nagymihályi mérkőzés, szerintem nehéz dolgunk lesz – szögezte le az Új Szónak Szarka Ákos. – Egy korai gól sokat segítene. Ha úgy játszunk, mint a trencséniek ellen, akkor begyűjtjük a három pontot. A korábbi két meccsen három gólt rúgtam a Zemplínnek, remélem, kedden is betalálok.”

A DAC a stadionépítés miatt tavasszal eddig csupán két meccset játszott idegenben, és mindkettőt elvesztette (Trnava 0:1, Žilina 1:4).

A nagymihályiak utóbbi öt hazai meccsükből négyszer vereséget szenvedtek, az aranyosmarótiakkal pedig döntetleneztek. Stanislav Griga védencei a tavaszi idényben mindössze öt pontot szereztek: Žilina 3:2 (idegenben), Skalica 0:0 (i), Zlaté Moravce 1:1 (otthon).

Az élvonalban eddig kétszer találkozott egymással a két csapat, mindkétszer a DAC győzött: augusztusban Nagymihályban 3:0-ra (góllövők: Ľupták, Sarr, Szarka, novemberben Dunaszerdahelyen 3:1-re (g.: Szarka 2, Pačinda, ill. Kunca).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?