DAC: az első hat között zárni

Dunaszerdahely |

<p>&bdquo;Az első hat között akarunk végezni a Fortuna Ligában, az már csak bónusz lenne, ha kijutnánk az európai kupaporondra&rdquo; &ndash; mondta Világi Oszkár, a DAC futballklub többségi tulajdonosa a tegnapi sajtótájékoztatón.</p>

Világi leszögezte, hogy az A csapat mellett nagy figyelmet szentelnek az utánpótlás-nevelésnek, s bízik benne, hogy szeptember végére négy pálya (ebből egy műfüves) elkészül a fiatalok részére. „Úgy tervezzük, hogy jövő év végére átadjuk az edzőközpontot, amely az ország legmodernebb tréningcentruma lesz. Örülünk, hogy ifjúsági csapatunk feljutott az élvonalba, s remélem ott sem fog alárendelt szerepet játszani. Ősszel elkezdjük a stadion lebontását, a 13 ezer szurkoló befogadására alkalmas létesítményt várhatóan 2018-ban adjuk át. De addig még nagyon sok munka vár ránk” – jelentette ki Világi Oszkár. „Sokan meglepődtek, hogy tavasszal a klubtulajdonos fő célként az ifik I. ligába való feljutását tűzte ki. Sikerült eleget tennünk az elvárásoknak, s a nyáron tehetséges fiatalokkal erősítettünk. Többen visszatértek hozzánk Győrből, illetve a pozsonyi Slovanból” – mondta Németh Krisztián sportigazgató. A csapat keretében több változás történt, Martin Polaček (Zaglebie Lubin), Peter Majerník (?), Ivan Šnirc (?) és Erik Ujlaky (Frýdek-Místek) távozott. Roman Sablert (Podbrezová), Mário Tóthot (Karviná), valamint Ivan Sesart (Siroki Brijeg) kölcsönadták a sárga-kékek. Új szerzeménynek Tomáš Tujvel kapus (Videoton), Erik Pačinda (MFK Košice), Róbert Polievka (Banská Bystrica), a francia Yves Simon Pambou (FC Trélissac), a panamai Alfredo Stephens (FC Chorrillo), a horvát Antonio Asanvoc (Senc) számít. Az ifjúsági csapatból Szépe János, Csóka Róbert és Mészáros András került fel a Fortuna ligás együtteshez. „Több új játékos érkezett, a felkészülés elején az erőnléti gyakorlásokon volt a hangsúly, később elsősorban a támadójátékot csiszoltuk. Tavaszhoz képest jóval nagyobb a variációs lehetőségem a támadósorban, az ellenfelektől függően egy, kettő vagy akár három csatárral is pályára léphetünk – jelentette ki Tomislav Maric vezetőedző, aki elégedett az új szerzeményekkel. – Fiatal futballistákat igazoltunk, akik közül a 26 esztendős Erik Pačinda a legidősebb. Valamennyien biztatóan mutatkoztak az edzőmeccseken, velük megerősödve sokkal hatékonyabb lett a helyzetkihasználásunk. Bízom benne, hogy új játékosaink a bajnokikon is megállják a helyüket.” Hat előkészületi meccset játszott a DAC, valamennyit megnyerte: Bernolákovo 4:0, Senec 1:0, Olomouc 2:1, D. Kubín 5:1, Šaľa 4:2, Nitra 2:0. „A hangulat jó, alig várjuk már a szombati, Senica elleni bajnoki nyitányt. A felkészülés első két hete nagyon kemény volt, utána viszont főleg a különböző taktikai elemeket és az összjátékot gyakoroltuk. Mindenképpen győzelemmel akarunk kezdeni, a sikeres rajt nagy lökést adna” – szögezte le az újdonsült csapatkapitány, a harminchárom esztendős Straka Gábor. Tomislav Maricnak Karol Praženica személyében új asszisztense van, a 44 éves, egykori hatszoros válogatott védő Borbély Balázst váltotta fel, aki továbbra is a B csapatot irányítja. Új erőnléti edzője van a DAC-nak, Martin Rusňák helyét a francia Nicolas Charton vette át. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?