Csoda Rómában: kiütötték a Barcát

Az AS Roma lefocizta a sokkal esélyesebbnek tartott Barcelonát, és 4:4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal lett elődöntős a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Az AS Roma lefocizta a sokkal esélyesebbnek tartott Barcelonát, és 4:4-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal lett elődöntős a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Liverpool kettős győzelemmel búcsúztatta a Manchester Cityt.

Csoda!

A legvérmesebb Roma-szurkolókon kívül valószínűleg senki nem hitt abban, hogy a Barcelona a hazai 4:1-es győzelmet követően kieshet. Az olasz csapat az első sípszótól kezdve lerohanta a Barcát, helyzeteket alakított ki, de szünetig csak egyet sikerült értékesítenie. A második félidőben tovább nyomta a Roma a Barcát, de azt is mondhatnánk, hogy lefocizta. A tiszta helyzetek alapján akár 6:0 is lehetett volna a végeredmény. De Rossi 11-esből szerzett találata, valamint Manolasz fejes gólja döntötte el végül a továbbjutást. A sors furcsa fintora, hogy mindkét játékos az első mérkőzésen öngólt szerzett, most pedig hősök lettek.

A katalánok tavaly csodát tettek a PSG ellen, most viszont nagyon haloványak voltak. A Barcelona mintha már előzetesen a négy között érezte volna magát, végig alárendelten játszott, és még 3:0-nál sem tudott komolyabb rohamot kezdeni, bár voltak próbálkozások.

Edin Dzeko az AS Roma legjobbja volt: ő szerzett vezetést az olaszoknak, majd kiharcolt egy 11-est. „Ez volt eddigi pályafutásom legjobb estéje, de még el tudok képzelni ennél is szebbet. Nem kell félnünk senkitől, ha így játszunk, bárkit legyőzhetünk – mondta magabiztosan a bosnyák támadó a lefújás után. – Az első perctől mi irányítottunk, sosem láttam még így szenvedni a Barcelonát. Senki sem hitt bennünk, mégis továbbjutottunk, és a klub története során először elődöntőt játszhatunk. Reméljük, bejutunk a döntőbe!”

Andrés Iniesta, a Barcelona középpályása rettentően csalódott volt a lefújás után. „Elképzelhető, hogy ez volt karrierem utolsó BL-mérkőzése, ezért még jobban fáj a kiesés. Nagyon fájdalmas ez a búcsú, hiszen ekkora előny birtokában ezt senki sem várta tőlünk. Kiválóan játszott a Roma, nem találtuk az ellenszert. Nehéz elfogadni, mert meg akartuk nyerni a Bajnokok Ligáját, de ez most elveszett” – mondta a katalánok kulcsembere.

Simán kizuhant a City

A másik keddi negyeddöntőben a Liverpool a Barcelonához hasonlóan szintén háromgólos előnyből várhatta a Manchester City elleni visszavágót. Pep Guardiola csapata viszont nem is kezdhette volna jobban a meccset, hiszen Gabriel Jesus már a második percben betalált. A City az első félidőben egykapuzott, sőt, szerzett még egy szabályosnak tűnő gólt, amit a játékvezető les miatt érvénytelenített. A szünetben Guardiola ezt reklamálta, amiért el is küldték a kispadról.

A második játékrész már a Liverpoolról szólt: Szalah találata után a hazaiak lélekben feladták, Firmino okos gólja pedig azt jelentette, hogy Jürgen Klopp együttese 2:1-re nyert, s kettős győzelemmel ütötte ki a leendő angol bajnokot. A PSG korábbi és a City mostani búcsújának köszönhetően egy „újgazdag” csapat sem lesz a BL legjobb négy együttese között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?