Csillagok háborúja Manchesterben

Ma este (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén a Manchester City a Real Madridot fogadja.A királyi gárda két legeredményesebb játékosa, Cristiano Ronaldo és Karim Benzema sérüléssel bajlódik, ám a legújabb hírek szerint várhatóan mindketten pályára léphetnek.

Ma este (20.45) a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsén a Manchester City a Real Madridot fogadja.

A királyi gárda két legeredményesebb játékosa, Cristiano Ronaldo és Karim Benzema sérüléssel bajlódik, ám a legújabb hírek szerint várhatóan mindketten pályára léphetnek. Örül is Zinedine Zidane, a madridiak edzője, hiszen a portugál–francia csatárduó eddig 74 gólt szerzett a szezonban. Szombaton Ronaldo nélkül is nyert a Real a Rayo Vallecano ellen, ráadásul 0:2-ről fordított. A walesi Gareth Bale két találattal járult hozzá a győzelemhez. „Ha jó eredményt érünk el az Etihad Stadionban, akkor a hazai visszavágón a szurkolóink is besegítenek. Otthon nagyon erősek vagyunk, bízunk a Bernabéuban” – nyilatkozta Gareth Bale.

A tízszeres BL (BEK)-győztes spanyol klub összesen huszonhetedszer, zsinórban pedig hatodszor került a legjobb négy közé a legrangosabb kupasorozatban – tavaly a Juventus állította meg.

A Manszúr sejk által finanszírozott Manchester City viszont már azzal klubtörténelmet írt, hogy bekerült a BL elődöntőjébe, hiszen ezt megelőzően 1971-ben jutott el a legjobb négyig, az azóta már megszűnt Kupagyőztesek Európa Kupájában.

Manuel Pellegrini vezetőedző biztosra veszi, hogy Cristiano Ronaldo játszani fog ellenük, de állítása szerint a 2005 és 2008 között szerzett tapasztalataiból tudja, hogyan kell semlegesíteni őt.

„Már akkor mindent tudtam róla, amikor a Villarreal trénere voltam, és a csapatom a Manchester Uniteddel találkozott. Négyszer játszottunk ellenük a Bajnokok Ligájában, és minden alkalommal 0:0 lett a vége, úgyhogy védekezésben valamit biztosan jól csináltunk” – szögezte le a 62 éves Pellegrini, aki a 2009/10-es idényben a Real Madrid trénere volt.

Jól sikerült a City bajnoki főpróbája, 4:0-ra verte a Stoke csapatát, pedig Vincent Kompanyt és Kevin de Bruyne-t pihentette a chilei tréner. Vezéráldozattal járt a győzelem, mert Yaya Touré izomsérülést szenvedett, s kihagyja az elődöntő első felvonását. A manchesteriek abban bíznak, hogy a legutóbbi két hazai BL-meccshez (Dinamo Kijev 0:0, Paris Saint-Germain 1:0) hasonlóan ismét megússzák kapott gól nélkül.

A két csapat a BL-ben eddig csak a 2012/13-as csoportkörben játszott egymással, akkor Manchesterben 1:1 lett az eredmény, Madridban pedig 3:2-re győzött a Real.

A mérkőzés játékvezetője a török Cüneyt Cakir lesz, aki 2012-ben már bíráskodott egy spanyol–angol BL-elődöntőben: akkor az FC Barcelona–Chelsea párharc 2:2-re végződő visszavágóját dirigálta, amelyet követően a londoniak jutottak tovább. Cakir fújta a Bajnokok Ligája tavalyi döntőjét is, amelyben a Barcelona 3:1-re legyőzte a Juventust. (MTI, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?