Csereember vállvédővel

Második félidei jobb játékával a vágsellyei női kézilabdacsapat 28:19-re győzött (idegenben 20:24-re vesztett) a lengyel Zaglebie Lubin ellen az EHF Kupa 3. fordulójában, és újabb ellenfelére várhat a mai sorsoláson. Flaska Mónika, a mátyusföldiek válogatott szélsője hetekig tartó vállsérülésével először lépett pályára.

Flaska betörési kísérlete. Ezúttal nem bántották a lengyel védőkČTK-felvételAz utolsó edzés utáni állapotától tette függővé, hogy vállalja-e a játékot. Sokat kellett kockáztatnia?

Eleget, bár vállvédővel játszottam. Végül is az utolsó edzésünk elmaradt, mert mindkét csapat egyszerre érkezett a csarnokba, s mi inkább lemondtunk erről a gyakorlásról. Edzőnőm akkor azt mondta: ha Sedlákovának nem fog menni, helyette küld a pályára. Mindenképpen sokkal jobban éreztem magam, mint a kezelés elején. Fájdalmaim csillapodtak.

Mikor jutott szóhoz?

A második félidő hatodik percében, s utána már végig maradtam. Szerintem Sedláková nem játszott rosszul, de szólt Braunová, s ilyenkor menni kell.

Elég keményen, helyenként durván védekeztek a lengyelek. Sérült válla is megérezte?

Szerencsére nem. Egyetlen fájdalmas ütközésem nem volt. Az első meccsen kissé meglepett bennünket a lengyelek keménysége, a visszavágóra már ebből is felkészültünk.

Négy gólt dobott, egyet 17:14-nél, amivel ledolgozták a lubini hátrányt. Érezte a pályán is, hogy lélektanilag fontos találatot szerzett?

Erre akkor nem gondoltam, mert a meccsre összpontosítottam. Az volt a fontos, hogy minél jobban elhúzzunk, s biztosítsuk a továbbjutást. Arra sem emlékszem, hogy hányadik találatom volt a tizennyolcadik gól.

Az előnyszerzés perceiben Koday remekelt a kapuban. Dönt# érdemei vannak a továbbjutásban...

ĺgy igaz. Fontos labdákat fogott meg, amivel mindannyiunk önbizalmát növelte. És ezután védekezésünk is feljavult.

Ma újra sorsolás lesz. Milyen ellenfélre számít?

Könnyű már nemigen akad a nyolcaddöntőben. Kellemetlenek a magyar csapatok, mert színvonalas bajnokságban edződnek. Például két éve még kivertük a székesfehérvári Cornexit, ám azóta sokkal jobb lett, minden poszton erősített. Nincs kívánságom, meglepetésnek tartogatom a következő ellenfelet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?