Csak rúdugrásban versenyzett

Budapest. Münchenben hétfőn kezdődik a 18. szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság, amelyen 31 magyar versenyző vesz részt. Közülük elsőként Vaszi Tünde, aki a tavalyi edmontoni vb-n 686 centis országos csúccsal zárt, már e hét elején elutazott a bajor fővárosba.

Budapest. Münchenben hétfőn kezdődik a 18. szabadtéri atlétikai Európa-bajnokság, amelyen 31 magyar versenyző vesz részt. Közülük elsőként Vaszi Tünde, aki a tavalyi edmontoni vb-n 686 centis országos csúccsal zárt, már e hét elején elutazott a bajor fővárosba.

Miért indult a csapat előtt?

Azért, mert az elmúlt években bebizonyosodott, hogy sokkal jobb eredményekre vagyok képes, ha a helyszínen van időm ráhangolódni a versenyekre. Ezért az Eb kezdetéig egyénileg foglaltam szállást magamnak.

Az idei fedett pályás szezont mint távolugró kihagyta, s rúdugrásban versenyzett; mondván, hogy az elmúlt évek „taposómalmai“ után szeretne feltöltődni. Mennyire sikerült?

Úgy érzem, hogy sikerült, amit terveztem, az bejött. Csak az a baj, hogy olyan is bejött, amit nem terveztem: ínhüvelygyulladás az elugró lábam térdhajlatában... De szerencsére már majdnem felépültem belőle, hozzávetőleg 95 százalékos állapotban vagyok.

Az Eb távolugrómezőnyét illetően milyen információi vannak?

Gyakorlatilg semmilyenek. Nem az a döntő ugyanis, hogy ki milyen eredménnyel jut ki az Eb-re, hanem az, hogy ott mit teljesít. Egyvalakiről azért, az orosz Kotováról biztosan tudom, hogy ott lesz Münchenben. A többiekkel viszont nem foglalkozom, inkább magamra figyelek, hogy azt csináljam az utolsó napokban, amit kell.

Mindezt értelmezhetem úgy is, hogy Kotovának akár előre is oda lehetne adni az aranyérmet, az ezüstre és a bronzra viszont sokan pályáznak, köztük ön is.

Igen, pontosan erről van szó. Ha Kotova nem csinál nagy butaságot, akkor ő lesz az Európa-bajnok. A második és a harmadik helyért viszont nagy harc lesz.

Mit szólt, amikor megtudta, hogy az orosz versenyző idén az egyik versenyén 742 centit ugrott, azaz tíz centire megközelítette Csisztjakova tizennégy éve fennálló világcsúcsát?

Meglepődtem, s ezzel aligha voltam egyedül. Bár azt sejtettem, hogy ha egyszer minden összejön neki, akkor 720-730-at ugorhat. Úgy látszik, nagyon összejött neki.

Ha önnek is lenne egy nagyon jó napja, akkor mekkorát ugorhatna?

Akkor már hetes számjeggyel kezdődne a magyar csúcs.

S ha Vaszi Tünde nem is tartja számon riválisai idei eredményét, mi most tegyük ezt meg. Az európai ranglistán a már említett orosz Kotova (742 cm) mögött az ugyancsak orosz Ter-Mesrobjan (706), a spanyol Montaner (689), a görög Xanthou és a német Drechsler (685-685), a spanyol Montalvo (683), az orosz Rogova (679), s utánuk a 8. helyen Vaszi Tünde (678) következik. Akinek ez alapján „látatlanban” is igaza van: Münchenben tényleg nagy harc lesz a dobogóért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?